Klasik un kurabiyesine kavrulmuş susam ekledim bu kez. Nefis oldu....
Malzemeleri; 1 paket margarin, yarım su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı nişasta (bugünlerde çoğu kurabiyeye kullanıyorum. Daha bir ağızda dağılıyor sanki) aldığı kadar un, yarım çay bardağı kavrulmuş susam....
Malzemeleri bir güzel yoğurdum. Bu kez dilimli şekil vermek istediğim için hamuru 2 parçaya böldüm ki daha rahat rulo yapabileyim. Yuvarladığım hamuru bıçakla dilimledim, 180 derece fırında pişirdim.
ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim Nilgün:)))
SilEminim çok lezizdir.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
saol:)))
Silamanınnn harika görünüyorrr..
YanıtlaSilhaklısın bu kez şekli şemali pek bir iyi oldu. Bazen toparlayamıyorum zor oluyor şekil vermek....
Silcanım ellerine sağlık.geçen arkadaş yapmış nişastayla dediğin gibi ağızda dağılıyordu.ben hiç kullanmadım hep un...bakalım denicem nişastayı da
YanıtlaSilben uzun zamandır kullanıyorum nişasta. Bir de nişastanın daha yoğun olduğu düğme kurabiye vardır (bak epeydir yapmadığımı farkettim yazarken) o ayrı bir güzel olur...
SilEllerine sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilsaol Fadiş..
Siltadı da goruntusu kadar nefıstır emınım....
YanıtlaSilben tam anlamıyla kurabiyeciyimdir. Ondan sanırım genelde iyi yaparım kurabiyeleri. Tabi bunun iyi olduğu söylenemez.
Silellerine sağlık canım.çay içerken gördüm ve hemencik bir tane aldım.hımmmm mis gibi olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilafiyet olsun o zaman....Belki yolunuz buralara düşerde karşılıklı çay içmek kısmet olur bir gün:)))
SilNişasta ve margarin kıyırlığına çok ciddi katkıda bulunmuştur eminim, ellerine sağlık..
YanıtlaSilhaklısın ikisi bir arada iyi bir ikili oluşturuyorlar.....
Silablam un kurabiyesine bayılır bir dahakine susamlı deneyeyim,ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim Sevtap...şimdiden afiyet olsun size de
Silellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMargarin yerine bir kez çiçek yağı ile denesene bloggerlardan cafemis denemişti sonuç olumluydu. eğer olursa çocuklara katı yağlardan yedirmezsin.(ilerisi için)
Margarini bir tek kurabiye de kullanıyorum zaten. Tuzlu da sııyağ kullanmıştım ama tatlıda hiç denememiştim. Deneyeyim ilk yapışta. Açıkcası benim de mümkün olduğunca kaçındığım birşey margarin. Teşekkür ederim:)))
Silçok hoş görünüyor eminim tadıda öyledir. Aslında böyle klasik tarifleri hep renklendirip, yeni tatlar ortaya çıkarmalı
YanıtlaSil