mevsimin ilk yaprağı....



Mevsimin ilk yaprağı bunlar. Tazecik mis gibi asma kokuyorlar ve ekşimsi:))

Bugün sabah Devrim'i geçirirken şöyle bir bahçede turladım. Baktım yapraklar büyümeye başlamış onları topladım yaparım akşama diye. Yürüyüşten dönünce esti öğlene oğluşlara yapayım ben bunları tazecik dedim. Hemen yapıp ocağa koydum. Sararken bir taraftan da o minik sapları ağzıma atıp atıp yedim:))

Öyle çok değiller daha ama nasıl mis gibi kokusu var. Her ne  kadar kışlık yaprağımı da kendim katkısız hazırlasam da bu koku olmuyor işte. Her şeyin tazesi makbul ama dimi...

Bu arada ben taze asma yaprağı kullanıyorsam içine atıp beklettiğim suyu eklerim dolmanın tenceresine.

Yorumlar

  1. Hıımmm nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, taze yapraktan sarma süper olmuştur eminim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nesli. Keşke dört mevsim olsa şu asma...

      Sil
  3. berektli bir yıl olsunnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Bu yıl bahçem daha bir başka coştu. Güller, ağaçlar inanılmaz güzeller. Bir de şu okula gidip gelen çocukların bahçeye zarar verme olayını sonlandırabilsem...

      Sil
  4. hımmm ellerine sağlık canım.yaprak sarmasını çok severim.buralarda biraz geç oluyor haliyle.olsun da bağa gidip toplayacağım inşallah.sevgiler...afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok sık yaparım çocuklar nedeniyle ama yaparken sıkıldığımdan mı bilmem pek yemem...

      Sil
  5. Enfes görünüyorrr:)
    Ellerine sağlık ve de afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Oh ne güzel bizim buraları hala serin...ağaçlarda yaprak yok,henüz yeni çiçek açıyor çağalalar...ellerine sağlık canım benim afiyet olsun delikanlılara...bulgurlumu yapıyorsun dolma içini?
    ayrıca yorumuna teşekkürler...evet büyük kızım 20 yaşına girdi küçük 16 ya girecek ,oğlum da 5 yaşına girdi...erken evlenen yol alıyor anlayacağın....sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl iyi buralar. Hem yağmur fazla oldu hem de havalar güzel gidiyor coştu doğa....
      Ben bulgur ve kırık pirinci birlikte kullanıyorum dolma yaparken. Öyle pek ölçüm olmadığından tarif vermedim. Birde benim Deniz yemekte soğan-domates gibi şeyleri görünce tek tek ayıklıyor. O yüzden çok sevmesem de her şeyi rondodan geçiriyorum...

      Sil
  7. Ay anaaam, gel de kıskanma şimdi, bizim asmalarda minicik yeşil topcuklar var henüüüüz :(
    Afiyet olsun şekerlerim, bereketli olsun yapraklar, üzümler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. coşarlar yakında onlar da. Havalr iyi gidecek gibi artık. Tez zamanda sen de toplarsın inşallah...

      Sil

Yorum Gönder