.:

9 Mart 2012 Cuma

tam buğday unlu poğaça



Malum iki çocuk olunca evde hamurişi oluyor genelde. Eee onlara yapmışken ben de tırtıklıyorum. Keki neredeyse hiç yemem ama kurabiye ve poğoçayı severim.
İzmir'de olanlar bilirler. Kemeraltı'nda Değirmen diye bir yer var. Çeşit çeşit un bulunuyor orada. Geçenlerde Devrim'e tam buğday unu ısmarladım. Poğoçalara bundan sonra bu undun da katılacak...
Kalın öğütülmüş gibiydi un. Nasıl olur emin olamadığımdan da yarı yarıya kullandın beyaz unla birlikte. Klasik mayalı hamurumla yaptım poğoçayı.
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı zeytinyağı, bir paket kuru maya, az tuz ve şeker aldığı kadar un.

Rengi hafif kepekli gibi hoş birşey çıktı ortaya. Çocuklar da yediler. (Deniz kepekli-çavdarlı ekmek yemez de)