tam buğday unlu poğaça



Malum iki çocuk olunca evde hamurişi oluyor genelde. Eee onlara yapmışken ben de tırtıklıyorum. Keki neredeyse hiç yemem ama kurabiye ve poğoçayı severim.
İzmir'de olanlar bilirler. Kemeraltı'nda Değirmen diye bir yer var. Çeşit çeşit un bulunuyor orada. Geçenlerde Devrim'e tam buğday unu ısmarladım. Poğoçalara bundan sonra bu undun da katılacak...
Kalın öğütülmüş gibiydi un. Nasıl olur emin olamadığımdan da yarı yarıya kullandın beyaz unla birlikte. Klasik mayalı hamurumla yaptım poğoçayı.
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı zeytinyağı, bir paket kuru maya, az tuz ve şeker aldığı kadar un.

Rengi hafif kepekli gibi hoş birşey çıktı ortaya. Çocuklar da yediler. (Deniz kepekli-çavdarlı ekmek yemez de)

Yorumlar

  1. eline saglık... bende bi izmirli olarak kemeraltındaki değirmeni bilmiyorum ama teyzemden duyardım orayı.çocuklarınıda öpüyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. mümine çeşitli un, baharat, bakliyat gibi şeylerin satıldığı bir dükkan Değirmen. Fiyatları da marketlerden uygun. Ben eşime öğretmiştim orayı (işi yakın olduğundan) arada ısmarladıklarımı alsın diye.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK EN İYİSİNİ YAPMIŞSIN TAM BUĞDAY EKMEĞİNE DE BAYILIRIM.

    YanıtlaSil
  4. Duyguş çok da masum değil ama ne yapalım artık...

    YanıtlaSil
  5. Fazıl'a kek, poaça yaparken beyaz un kullanıyorum ama kendime yaparken kepekli veya tam buğday unuyla yapıyorum -gizli şeker var da bende-
    Çok güzel görünüyorlar:) Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun zor oluyordur...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder