Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu
"Halk sağlığını geliştirmek için spor tesisleri gerekli midir?"
Artık her şeyi kolayca halleden aletlerin olduğu çağımızda hareketli olmak çok önemli bence. Pek çok kişi kendi kendine spor yapma disiplinine sahip olamıyor. Bir grupla birlikte olmak motivasyon olabiliyor. Ama bu sağlık tesisleri ulaşılabilir olmalı. Ucuz mümkünse ücretsiz kurslar açabilir belediyeler. Malesef yapmıyorlar. Yazın park olan alanlarda kısa süreli etkinlikler oluyor ama yetersiz. Yazın insanlar nispeten hareketli zaten. Kışın o soğuk günlerinde kapalı alanlar açmak bu kadar da lüks olmamalı.
Bulunduğum ilçede (Buca) Hasanağa Parkı var. Etrafında yürüyüş parkuru var. Bazen saban 7.30 gibi çıkıyorum o saatte bile epey insan yürüyüp-koşuyor. İçinde spor aletleri olan alanlar da genelde dolu oluyor. Ama tüm ilçelerde bu tür parklar yok. Mesela annem çıkıp birkaç market gezip yürüyüşünü tamamlıyor. Çünkü yürüyecek düzgün bir alan yok. İşte bu noktada salonlar açılabilse ne iyi olurdu.
Hem spor akademisi okuyan gençlere de istihdam sağlanmış olur.
Size katılıyorum, özellikle spor tesislerinin herkes için ulaşılabilir olması gerektiği konusunda. Bir grupla birlikte spor yapmanın motivasyon sağladığını ben de gözlemliyorum ki kendim de tek başına çok gidesim gelmiyor spor salonuna. Ücretsiz veya düşük ücretli kurslar gerçekten çok faydalı olabilir. Güzel noktalara değinmişsiniz. :)
YanıtlaSilKeşke öyle bir şey olsada buralara da açılsa :D Yakınlarda hiç yok :) Sadece parklarda 3 5 spor aleti var :D
YanıtlaSilBizim burada da belediyenin uygun fiyata kursları var ama kapalı yerde başkalarıyla spor yapmayı sevmiyorum. Yine de motivasyon için faydalı tabii. Bu tarz imkanlar her yerde olmalı.
YanıtlaSilah evet eveet :)
YanıtlaSilBeautiful post
YanıtlaSilFaydalı olabilir:)
YanıtlaSilsemestere girdin herhaldeee :)
YanıtlaSil