Bir mavi tırtıl vakası


Hem tarla hem bahçe olunca börtü böcekle bol bol ahbaplık ettiğimiz doğrudur. Zaman zaman çok ilginç böceklerle de karşılaşıyoruz. Mesela mavi tırtıl gibi. Tam mavi değilde az buçuk turkuaz aslında.


 Geçen cumartesi bahçede çapa yapıp toprağı havalandırıyordum. Devrim'de sulama yaparken bu tırtılı görmüş. Gel çek diye çağırdı oralı olmadım. Çok gördüm ya. Mavi deyince ilgimi çekti tabiki. İlk kez denk geldim bu rengine. Keşke kelebek halini de görebilsem.


Maydanozda çok tırtıl oluyor. Genelde sarı yeşil tonlarında oluyorlar. Biraz uğraştım iyi bir kare çekeyim diye. Pek inatçı. Şöyle tam çiçek üstüne konduramadım.


Bu da tarladan bir kare. Orada hala çeri domates oluyor. Birinin içinden kurt görmüş Deniz. Dur kurt içinden çıkarken çekeyim dedim ya ben makinayı alıp gelene kadar çıktı. Minicik deliğe tıkamadık haliyle:)))

Yorumlar

  1. Mavi tırtıl güzelmiş, böyle renkleri sende görüyorum benim bahçede yok hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez denk geldim. Aslında binaların arasına sıkışmış bir bahçe artık. Önü yol falan ama oluyor arada demek ki

      Sil
  2. Mavi tırtılı ben de ilk defa görüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netten bakmadım, aklıma gelmedi. Bakayım bir

      Sil
    2. Alice Harikalar Diyarında'da görmüştüm, gerçekten var mı diye bir bakayım dedim. Varmış gerçekten:)

      Sil
  3. turkuaz reng devletin rengi oldu nerdeyse yakında bu tırtılı Ankara'yada götürürler..😁 ilk defa turkuaz bir tırtıl gördüm geçekten ve resimler de harika olmuş,elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah düşünmemiştim öyle.....şimdilerde nerede bimiyorum. Bugün yoktu ortalıkta.

      Sil
  4. Nasil bir mavidir o. Dogayla renk konusunda kimse yarisamaz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda sana katılıyorum Derya. Doğa muhteşem.

      Sil
  5. Mavi tırtıl da ilk defa görüyorum.Bir mavi aşığı olarak tırtılı çok sevdim.Muhteşem fotoğraflar.Emeklerinize sağlık Saadet Hanımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de zaman zaman ummadığım canlılar ve renkler görüyorum doğada. Yakından bakmak çok keyifli ve böcüler çok güzeller...

      Sil
  6. Gerçekten tırtıl çok muhteşemmiş :) insan böyle şeyleri gördükçe şehirden uzak bir yerde yaşamak istiyor :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder