Denizli teleferik

Aralık ayının son günlerinde gittiğimiz Denizli'de bir durağımız da teleferik di. İtiraf ediyorum hiç ilgimi çekmiyordu ama hayatımdaki en güzel sisi yaşadım. 

1.5 km'lik oldukça uzun bir hat burası. Yolculuğun sonunda bir kafetarya var. İsterseniz yolculuk burada da bitmiyor. Ücretsiz dolmuşlar Bağbaşı yaylasına götürüyor. Orada da yeme içme yerleri, piknik alanı, oyun parkı falan var. Bir de yaylada ahşah evler var. Hafta sonu ya da daha uzun süreli tutup kalınabilecek. Karlı bir zamanda çok keyifli olacaktır. 


Biz tepeye çıktığımızda inanılmaz bir sis vardı ve çekmek anlamsızdı. Yola kadar gelen bir sis. Yaylaya gidip döndüğümüzde önce hiçbirşey yoktu. Etrafı çekerken sis bir anda geldi ağaçları, teleferik kabinlerini falan sardı. O kadar keyifliydi ki. İnerken de dağılmaya başladı. İndiğimizde tepede sis görünmüyordu.





Şuna bakın burada hiç sis yok. 

Bu arada ben yaylayı hiç çekmemişim ki bir numarası yoktu. Kapalı ve ışıksızdı. Ama netten şu kareyi buldum fikir olsun diye. Ağaçların içinde güzel bir alan. Yazın epey keyiflidir burası. Sanırım kalabalıktır da. Ücreti çok uygun. Teleferik kişi başı 25 liraydı, dolmuş ücretsiz. Kışın karlı görüntülerini de gördüm.
 



 

Yorumlar

  1. sisli karlı buzlu dağlar ne güzeel :) teleferiğe binemem :) çıkarken iyi de inerken stres oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insan biraz kasılıyor ama yine de keyifli

      Sil
    2. Yazın daha da keyifli çok kavurucu Denizli sıcağından kaçmak için serin ve dinlendirici oluyor.

      Sil
  2. Bir kere Denizli'ye geldim İstanbul'lu olarak o kadar sessiz ve sakin bir yer geldi ki bana harikaydı.. Tam yaşanacak huzurlu bir yer..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder