Türkmen-Su Uçan Şelalesi

Geçen cumartesi kendimize bir ödül verdik gezdik azıcık. Önce Bergama ardından şelale. En o kadar kilometre bu mazot pahalılığında epey büyük bir ödül ne de olsa. 

Türkmen Şelalesi'ni paylaşayım önce. Doğanın müthiş yerlerinden biri. Biz ara ara gidiyoruz buraya. İlk kez çocuklarsız gittik. Deniz de malum sınava hazırlanıyor. Şelale Aliağa ve Manisa arasında. Netten de baktım iki ilden birine dahil edilmemiş. Zaten iki farklı yoldan da gidiliyor. Şelale 30 metreden akıyormuş.

Bu gidişte havanın da etkisi sanırım epey kalabalıktı. Tam bu alana değil ama aşağı yukarı 15-20 dakikalık bir yürüme mesafesine kadar arabayla ulaşılıyor. Trekking yapanlar da oluyor sadece dere kenarına pikniğe gelenler de. Biz önce şu yukarıdaki lokasyona çıkan kolay patikadan yürüdük. Daha önce gidişlerimizde hep "yüreğinin götürdüğü yere git" tarzı farklı farklı yollardan gitmiştik. Daha sonra şelalenin dibine inip dönüşü dere kenarından biraz daha zor bir parkurdan tamamladık. Ama daha zevkli. Hoş 2 gün diz ağrısı çekmedim değil.


 

Rüzgar vardı bu kez. Burası şelalenin dibi. Rüzgar o kadar kuvvetliydi ki su epey bir yana yatıyordu. Çekim biraz sıkıntılı oldu.



Burası da piknikçilerin daha rahat ulaştığı küçük şelale. 



Arabayla dönerken denk geldik.  

Yorumlar

  1. hımm teşekkürler not aldım bunu aklımda olsun şelaleler ne güzel oluyor. uşakta var bir tane klandras şelalesi ne güzel bir piknik alanı orası ayrıca :)

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz çok güzel.. Sizi kendi sayfama da beklerim https://lensoptikal.com/ :) İyi günler dilerimm..

    YanıtlaSil
  3. Harika yerler gezmişsiniz, ödül tanımına kesinlikle uyuyor. :) Kaz ailesi de bonus olmuş bence :) Mutlu kalın :)

    YanıtlaSil
  4. Özellikle 2.fotograf harika 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder