Tatsız bir gün


Bugün çok kişi sanırım tatsız kalktı yataktan. Belki o yatağa hiç girmedi bile. Saatlerce ekran başında seçim sonuçlarına baktık. Saç-baş yolduk. Sabah kazanan yok, kaybeden yok gibi açıklamalar var. Ya bence Türkiye kaybetti. Şu anda meclise "kadınları sahiplendireceğiz. Kadınlar oy kullanamaz, kadınların hakları yoktur" diyen bir parti 3 milletvekili soktu. Yine eğitimin bilim değil din temelli olması gerektiğini söyleyen, kadın haklarını es geçen, kadının adı yok diyen bir parti de 5 milletvekili soktu. Sanırım hiç olmadığı kadar muhazafakar ve gerici bir meclisimiz var artık.

Haksız yere bir dünya insan hapiste. ceza bile almadan yıllardır içerideler. Haklarında hiç suçlama olmadan. Cidden dün kü sonuçlarla bu insanlar için içim acıdı. Eğitim yerlerde. Çocuklar ne bilim görüyor ne uygulama. Şimdi daha din temelli bir eğitimden bahsediliyor. Ya insanlar nasıl çocuklarına bunu yapar? Nasıl küçücük çocukları evlendirmeyi savunan bir partiye oy verir? Bu kadar mı akıl tutulması yaşıyorlar? 

Anlamıyorum. mutsuzum, umutsuzum. Ben hep biraz karamsarımdır. Bu halktan bir cacık olmaz derdim. Ama son haftalarda esen rüzgarla birlikte cidden umut doluydum. İlk açılan sandıklar, söylenen sonuçlar da gardımı düşürmedi zaten. Ama asıl muhalefetin "ikinci tur^" a kaldı diye konuşmaya başlaması...Üstelik daha sandıkların açılması bile bitmemişken. Yok bu muhalefetten de bir cacık olmaz.

Neyse yine gidip kullanacağız oyumuzu. Gelecek önemli. Çocuklarımızın geleceği önemli.

Yorumlar

  1. Benim de canım sıkıldı... Şu an ne diyeceğimi de bilmiyorum, kafam dağınık. Belli ki millet haram yiyenlere arka çıkmaya çok hevesli...

    YanıtlaSil
  2. bizim ülke sağ muhafazakar bir ülke, laikler de yüzde 30 filan işte, yani biz buyuz ayolcum :)

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda kafamda çok soru var. Öndeyken birden 2.turu kabullendiler gibi bir şey oldu. Arka planda neler dönüyor hiç bilemiyoruz. Bir de halk tv, sözcü tv sinir bozdu akşam.

    YanıtlaSil
  4. Biz kendi tarafımızdan bakınca dalga var gibi geliyor ama asıl dalgayı iktidar tarafı yakalamış, ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  5. Bazı şeyler en baştan hatalıydı. Bunun yanına başka hatalarda eklendi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder