Karadeniz tarafları

Cuma fotoğraflarında ne paylaşsam acaba diye bakarken geçen temmuz ayında İstanbul dönüşü yaptığımız minik Karadeniz tatilimizden hiç fotoğraf paylaşmadığımı farkettim. Tadı damağımızda 3 günlük bir tur oldu.

Yukarıda ilk durağımız Şile'den tarihi kalenin restore edilmiş hali. Sosyal medyada denk gelmişsinizdir belki. Epey bir dalga konusu olmuştu bu restorasyon faciası


Bu iki kare de Ağva Kilimli Koyu'ndan. Gerçekten güzel bir kayalık ama bol deniz analı. Hoş gittiğimiz her koy aynıydı. Hatta kimisine giremedik bile. Geniş bir kumsalı da var bu alanın. Restoran, piknik alanı da bulunuyor.

Sardala Koyu burası. Bir gece çadır kurduk burada. Şu aşağıdaki mavi çadır bizimki. Bir tarafı daha vardı, insanlar daha çok orada çadır kurmuştu. Sabar güneş doğmadan kalkıp şu benim file benzettiğim kayalık karşısına uzun pozlama çalışmak için gittim. Buraya cidden aşık olduk. Ama işte yine deniz anaları. Her şeye karşın bol bol yüzdüm. Kendimi aştım.



Kerpe Kayalıkları. Uzun pozlama çalışmak istediğim bir yerdi. İkinci gün akşama doğru geldik. Ben bu kayalıkların fotoğrafını çok görmüştüm ve bakir bir yer olarak düşünmüştüm hep. Ama gelince şok olduk. Hemen dibinde apartmanlar, araba park edecek yeri bile zor bulduk. Çadır kuracak yer ne mümkün. Etraf zilyon gibi insan. Bir de üstüne güneş yanlış yerden batıyor. Şu alttaki karede güneş batacaktı ki tam bir görsellik olsun.

Photoshop sağolsun. Daha önce kendi çektiğim bir güneşi ekledim. Bu kişi tamamen tesadüf. Oraya tırmandığını görünce hazırda bekledim. 4 kare kadar çektim. Burada bir tek Devrim yüzdü. Ben zaten akşam fotoğraf çekeceğim için niyetlenmedim ama aşırı deniz anası olduğu için Deniz de girmedi. Çadır kurmayınca da kaldı.

Kandıra tarafında Midye Koyu diye bir yer. Netten buldum Kerpe olmayınca. Burası da yerleşimdi. Neyse çadırı kurabildik. Sabah tabi bir heves yüzeceğiz ooo fena deniz anası. Hatta bir gün önce yol üstü bir koya gittik. Orada cankurtaran vardı ona sordum. Hep mi böyle diye. "Genelde bu kadar çok yoktur ama bu hafta böyle" dedi. Şans... Bu koyda mesela hep yüzenler (konuşmalardan belliydi) bile girmediler suya.




 

Yorumlar

  1. Karelerin hepsi şahane, delikli kaya ve sonraki kareye birinciliği verdim. :) Fotoşoplu olanı instada görmüştüm ama burda hepsini detaylı görmek enfes oldu. Eline ve gözüne sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Güzeldir Karadeniz, üstelik sakin günlerine gelmişsiniz ,dalgasız.

    YanıtlaSil
  3. şile ağva güzel de yolu fena yaa midem bulanıyo hep o yolda :) kerpe pek severim :) midye koyu onu duymamışım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder