Başka İstanbul

Geçen hafta 5 günlüğüne İstanbul'a gidip döndüm. Yine günlük yürüyüşler ve yürürken biraz fotoğraf çekme olayı oldu haliyle. Malesef yine sürekli bulutlu ve kapalı bir hava vardı. Bu durumda detay çekmeye çalıştım. 

Bir gün de eski bir arkadaşımla Süleymaniye'nin arka sokaklarına gittik. Ben hiç bilmiyordum buraları. O birkaç yıl önce gitmiş o zamana göre epey bir ev yıkılmış. Kalanlar da kısa sürede yıkılacaktır sanırım. Eski ama çok güzel evler varmış aslında. Yıkılan evlerin yeri otopark ve çöplük olmuş. Çirkin kötü görüntüler. nasıl bir düzenleme yapacaklar bilmiyorum ya epey değerlidir buralar. 






Bu panoramayı bir yıkıntının üstünden çektik. Manzaraya bakar mısınız? Ne yapılacak buraya acaba? 




 

Yorumlar

  1. Müthiş değerli çekimler.. buraları çocukluk zamanlarımdan biliyorum, akraba ziyaretlerine giderdik. Şimdi büyüyen şehirle bir tezat oluşturan sokaklar haline geldi. Eski evler onarılsa keşke.
    Eline sağlık, yine muhteşem kareler. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet bir yerde belge niteliğinde bu kareler. Mesela arkadaşım 4-5 yıl önceye göre epey yıkılan bina olduğunu söyledi. kimbilir bir sonraki gidişime neler daha yıkılmış olacak.

      Sil
  2. Maalesef Istanbul un en merkezi yerleri içler acısı halde. Ha bre yeni yerleşim yerleri yapıyorlar ama eski istanbul gerçekten çok eskidi ve bakımsız:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir taraftan yeni yerleşim yerleri bir tarafta bakımsızlık, buralarda neler planlanıyor bilmiyorum ya şu anda bakımsız, çöplük ve otopark modunda. Yer yer de kağıt, atık toplayıcıları yer yapmış kendine boş arsaları.

      Sil
  3. yani bu evlerde yaşayanlar var ilginçli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evler hep dolu gibi. Etrafta epey de insan vardı.

      Sil
  4. Çok güzel resimler bunlar:) Bir şehrin arka sokakları her zaman ilgimi çekmiştir,teşekkürler:) Ben de yeni bir bloggerım. Blogumda deneme yazılarımı ve öykülerimi paylaşıyorum. Ziyaret etmek isterseniz beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet bu sokaklarda dolaşıp fotoğraf çekmek iyi oluyor ama her zaman da güvenli değil. Tek dolaşılmıyor genelde

      Sil
  5. Haklısınız. Dikkatli olmakta fayda var:)

    YanıtlaSil
  6. İstanbul'un merkezinde böylesine virane yerlerin olması acı gelmekle birlikte yıkılmaları da tarihin yok edilmesi anlamına geliyor. Restorasyon yapılsa bir kısım binalara iyi olur. Yeni yapılacak şeyler de çok katlı olmaz umarım.
    Asılan çamaşırları görünce Balat civarlarına yaptığım gezi geldi aklıma. Oralarda da benzer çekim malzemeleri bolluğu var. Mavi yapıya da bayıldım. :) Emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel evler. Buraları ben de bilmiyorum sanırım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder