Şirince

Yukarıdaki kare Nişanyan Oteli'nin girişindeki havuzlu avlu.

Geçen hafta arkadaşlarla Şirince'ye fotoğraf çekmeye gittik. Aslında zilyon kez gitmişimdir Şirince'ye. İnsan her gidişinde yeni bir şey görüyor sanki. Hiç sıkılmadığım kesin. Bu kez toplu ulaşımla git gel yaptık. Günlerin kısalığı da düşünülünce yapabildiklerimiz epey azaldı. Hiş şarap tadım olayına giremedik mesela. Ki Şirince malum şarap diyarı.

Şirince her daim turistleri çeken bir köy olmuştur. Ama 2012'de Mayaların kıyamet senaryoları ile daha bir tanındı sanki. Epey turistik bir yer. Şarap kadar buraya kahvaltı, yemek için gelen de çok. Butik otelleri ise epey var. Haliyle fiyatlar da biraz üstten üstten gidiyor.


Bu en tepede çıktığımız bir noktadan. Güneş bizi terketmişti o gün. Aslında çok güzel sonbahar renkleri vardı ama işte ışık olmadı mı olmuyor.


Ayasosti (St. Demetrius ) Kilisesi


Her sokakta közde kahve olayına rastlamak mümkün Şirince'de


Bir papağan tutmuşluğum da var artık...





Başka kiliseler, müze, şarap fabrikası da var köyde. Ama dediğm gibi zaman kısıtlıydı ve hepimiz de bazılarını zaten gördüğümüzden es geçtik biraz. Işıksızlık yüzünden daha çok detay takıldık.



Yorumlar

  1. Harika resimler...İlk evlendiğimzde hiç üşenmez sık sık giderdik...Mutlaka meryemanaya da uğrar dua ederdik....Özlemişim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok gittik. O civarda gidilip görülecek yerler çok cidden. İnsan günü dolu dolu yaşıyor.

      Sil
  2. Çok şirin bir yer biraz da safranboluya benziyor ama daha güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safranbolu'ya şöyle bir azıcık gittim desem. İş içindi ve gezememiştik. Evleri bilke de andırıyor

      Sil
  3. Şarap tadımı yasaklanmış diye duymuştum bir ara:) İnsanlar tadmıyor, içiyor diye:)) Bir kere gittim bende ama üzerinden çok zaman geçti.. O zamanlar makinem yoktu, belki telefon kameralarının bile kötü olduğu dönemlerdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasağı duymadım ama biz dolaşırken çağıran esnaf oldu şarap tattıralım diye. Hem vakit hem de grup genel olarak çok o modda değildi sanırım.

      Sil
  4. şirince yüksekte gözlemeci pervin teyze var süfer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde oturduk da adı bu değildi sanki. Hoş ben bu kadar kısa günde yeme içme işlerine zaman ayırmam. Dolanmayı tercih ederim. Ama grubumuz genel olarak çay-kahve-yemek molalarından keyif alıyordu:)))

      Sil

Yorum Gönder