Ağaç Ev Sohbetleri 164


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu deeptone'dan gelmiş. 

"Kaçık yemeğiniz nedir?"

Bu duruma göre değişir bizim evde. Ben teksem başka, ev halkı için başka. Teksem öyle oturayım yemek yapayım modum olmaz hiç. Bıkmışım yıllardır düzenli tencere yemeği yapmaktan; kaseye yulaf ezmesi, meyve, yoğurt koy ye. Geçmiş yıllarda koca kişisi ve çocukları 2 geceliğine Urla'ya postalamıştım hiç yemek yapmadım mesela. Evlenmeden önce de en sevdiğim biber menemeni idi. Biberleri (acı olmalı) biraz kavur, üzerine domates doğra bir de yumurta kır, misss. Evde acı yiyen yok, çocuklar biber de yemiyor unuttum gitti.

Benim evin erkekleri ciddi olarak çorba sever. Hani zaman dar, hemen yemek lazım "çorba" derler hemen. Tarhana, şişe domatesi hazırda olduğundan en pratiği sanırım. İkinci seçenek de makarna ya da kahvaltı hazırlama olabilir. 

Bir misafir gelecekde dondurucu devreye girebilir. Fasulye mesela, zaten yarı pişmiş oluyor. Ya da çoğunlukla dondurucuda bulunan haşlanmış nohut mesela. Ben köz patlıcan da koyarım dolaba. O da pratik bir meze-salata oluyor.

Yorumlar

  1. Tarhana büyük bir kurtarıcı, acılı menemeni bende severim.

    YanıtlaSil
  2. Sonunda soğansız menemen okudum:) herkescikler soğan ekliyor caanım menemene. Yemek yapmak usandırıyor sahiden :(

    YanıtlaSil
  3. biber menemeni yapayım bi, acı bibersiz :)

    YanıtlaSil
  4. İstanbullular menemen yaparken içine soğan yerine beyaz peynir koyuyorlar. Üniversitede bir yurt arkadaşım vardı, o öyle yapardı. Biberli menemen de güzel olur, hele biber acıysa. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  5. Tarhana sahiden hızır gibi yetişen bir çorba. Dolaptaki nohut da aynı şekilde :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder