Beşiktaş tarafları

İstanbul ziyaretimizde Deniz'in daha önce görmediği Dolmabahçe Sarayı'na da gittik. 19. yüzyılın ortalarında yapılan Saray, hem son dönem Osmanlı Padişahlarının hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün ikametgahıydı.

Saray'ın Selamlık Bölümü müzekart ile gezilebiliyor ama Harem Bölümü için ayrıca bilet almak gerekiyor. Harem binasının dışında tadilat çalışması vardı biz gittiğimizde. Bir de denize açılan kapıların olduğu yerler kapatılmıştı. Aşağıdaki karedede görülüyor ucundan. Yıllar önce iş için ya da gezmek için gitmiştim Dolmabahçe Sarayı'na o zamana göre bu tadilat toz rahatsız edici geldi. Bir de şu anki durum nedir bilmiyorum ya biraz tepede yer alan Swisotel'in kanalizasyon-havalandırma sistemlerinin Saray'ın tehdit ettiği çokça söylenirdi. Özellikle zemin katlarda epey rutubete neden olduğu, eserlerin zarar gördüğünü konuşan uzmanlar vardı ama şu aralar kimse konuşamıyor haliyle.



Ben her zaman denizden görüntüyü çok görkemli bulmuşumdur.

 

Dolmabahçe'den devam ederken Beşiktaş'ta birşeyler atıştıralım diye oturduğumuzdaki durum. Teybi açıp keyifle oynadılar. Çevreden katılanlar da oldu.


Bir sonraki durak Ortaköy Camii uzun pozlama idi. Eh yaz dönemi ne beklediysem artık müthiş bir kalabalık. Resmen orada kendime yer tutup (tripotu açtım) bir saate yakın ayakta bekledim mavi saatleri. Ama yine de öönüme geçenler, arada kadraja girenler çok oldu. 

Kış gibi yolum düşerse daha bir güzel olur sanki.





Yorumlar

  1. Hepsi o kadar güzel yerler ki.. Sizin fotoğraflarınız da çok hoş

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar harika çekimler dedim bakarken, çok güzel kareler yakalamışsınız.
    Ben de Umay'ı çok istiyorum gezdirmek. Sizin paylaşımlarınızı okurken hem keyif alıyorum hem de aklıma not ediyorum... :)
    Selamlar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolum. Gezmek güzel şey. Ben çocuklarla gezmeyi çok seviyorum açıkcası.

      Sil
  3. Kışın görüntü eminim daha güzel olacaktır ama kalabalıkta değişen blrşey olmayacağına eminim :) Benim uzun zamandır gece yarısı İstanbul'a gidip, sembolik yapıları çekme niyetim var ama bakalım ne zaman gerçek olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz kalabalığı olmaz diye umuyorum. Evet gece çekimi ben de istedim ama şimdiye kadar mümkün olmadı.

      Sil
  4. beşiktaş ortaköy arası yürümek de o kadar güzel ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Eskiden epey yürümüşlüğüm var.

      Sil
  5. Çok güzel yerler canımız sıkıldıkça buralara gidiyoruz bizde :) Bu arada yeni projemizde senden bahsettik :) Bazı bilgiler eksik dilersen yorumlardan bize iletebilirsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje yazını okudum ama sanırım bilgi iletmem yeri göremedim ben:(((

      Sil
    2. Bunun için bir sayfa uluşturuyorum :) Yakında menüde görebilirsiniz :)

      Sil
  6. Şahane kareler. Mavi saatlerin tonlarına bayıldım. Harem daireleri de nedense hep ayrı ücretlendirilir. Topkapı olsun, Dolmabahçe olsun hiç girmek nasip olmadı. :)

    YanıtlaSil
  7. Başlığı "Beşiktaş Taraftarı" diye okudum. Fotoğraflar ve yazı başlıkla niye bu kadar uyumsuz diyordum ki sonradan dank etti :-)

    İstanbul'da yaşamayan, sadece birkaç kere gezme amaçlı gelen biri olarak Beşiktaş'ı çok beğenmiştim. Dolmabahçe Sarayı'nı özellikle görmek çok isterdim. Dışarıdan gördüm ama bir gün içini de gezebilirim umarım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder