Seyrettiklerimden


 Gizli Sayılar/ Hidden Figures

3 siyahi kökenli kadının NASA'da çalışması ve başarılarını anlatıyor film. Film 1960'lı yıllarda ABD ve Rusya arasındaki uzaya ilk kim insan gönderecek yarışını anlatıyor. yaptıkları uzay aracı ile denemeler yapan NASA'da bir kadın matematikçiye ihtiyaç vardır ve o sırada siyahi bir kadın en iyisidir. Bu tarz filmleri seyredenler denk gelmiştir. Bir dönem siyahların tuvaleti bile ayrıymış. Pek çok işi başarmasına karşın Katherine hep itekleniyor ortamda. Film gerçek hikayeden uyarlama. 


Katwe Kraliçesi/ Queen Of Katwe

Yine gerçek yaşam öyküsü olan filmde Ugandalı Phiona'nın satrançla tanışmasının ve yükselişinin hikayesi var. Hintli kadın Yönetmen Mira Nair'in imzası olan film, Uganda'nın gecekondu mahallelerinde geçiyor. Fakir ve 4 çocuklu bir kadın yaşam mmücadelesi verirken, bir misyonerlik programına katılan 2 çocuğu satranç ile tanışıyor. Phiona büyük başarı göstererek şampiyonluklar almaya başlıyor. Phiona kadar anne karakteri de oldukça baskın.


Yorumlar

  1. Hidden Figures izleyip sevmiştim. Ayrımcılığın şekil değiştirmiş hallerini bu filmde öğrenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey önce görüp nedense izlememiştim o zaman. Güzel bir anlatımı var. Hoş biraz hafif gibi geldi. Yaşananlar daha ağırdır diye düşünüyorum

      Sil
  2. ikisini de izledim ikisi de iyi ikinci daha iyi hatta bencesi :)

    YanıtlaSil
  3. Gizli Sayılar izleme listemde ama diğerini ilk kez duyuyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hidden Figures bu ay TRT2 listesinde var, yayınlayacaklar. Her iki filmi de ilgiyle izlemiştim. Akılda kalıcı filmler yapmışlar. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hep takibi unutsam da trt 2 de iyi filmler oluyor bazen

      Sil

Yorum Gönder