İstanbul gezisi, Kuzguncuk tarafları

Haziran sonu gittiğimiz İstanbul gezisinde bir günümüzü Kuzguncuk, Beylerbeyi taraflarına ayırdık. Evden yürüyerek Eminönüne indik (oralardan da kareler var tabi ki) Vapurla karşıya sonrasında Beylerbeyi Sarayı'na kadar yürüyerek dolandık. Daha önceki gelişlerimizde Kuzguncuk güzeldir demiştik Deniz gitmek istedi.

Aslında gezinin bu tarihi semt tarafı biraz kısa sürdü sanki. Şöyle sahile yakın sokaklarda biraz yürüdük, biraz fotoğraf çektim ben sonra devam ettik. Biraz işlerin verdiği acele biraz da Deniz ders modunda çabuk gezelim eve dönelim olayı oldu sanırım. Bu arada buralarda kediler pek rahat.


Bu kedi arabanın içinde birşeyler yiyen adama epey baktı. Hatta adam cırlar diye ben çekmeye çekindim, Devrim çekti bu kareyi. 

Kuzguncuktan yürüyerek Beylerbeyi tarafına devam ettik. Arada bir parkta soluklanıp boğazın keyfini çıkardığımız da doğrudur. Bu arada yol üstünde millet bahçesine denk geldik. Şöyle girip bir turladık ama isminden midir bilmem hiç fotoğraf çekmemişim, sonradan farkettim.
 

Beylerbeyi Sarayı'ndan çekim.



Saray'ın içinde çekim yasaktı. Hoş ceple çekenler oldu ama görevliler denk geldikçe hep uyarıyorlar. Deniz pek sevdi burayı. İstanbul'u kazandığında burada oturcakmış. İşte bir tek çeşmelerin değişmesi gerekiyor. Çevirmeli çeşmelere alerjisi var vatandaşın. Eli değmeden açılacak şekilde olmalı. Ah çok fena hijyen takıntımız var bizim...

Bu arada bizim müze kartlar geçse de 18 yaş altı olduğu halde Deniz için bilet kesildi. Saraylarda öyleymiş. Topkapı'da bu uygulama yoktu.


Geniş açı çekim

"Aşağıdan çek boy daha uzun görünüyormuş" pozumuz.



Yorumlar

  1. Boğaz fotoğrafı ne kadar güzel çıkmış. Tam turistlere tanıtım amaçlı çekilen, şehrin en güzel yerlerini gösteren fotoğraflardan.

    YanıtlaSil
  2. "Dikkat et kedi çıkabilir" tabelaları meşhurdur Kuzguncuk semtinin:) Dediğiniz gibi çok küçük ama ben her gidişimde ayrı bir keyif alıyorum:) İstanbul'da Milli Saraylara bağlı tüm tarihi yapılarda iç mekan çekimi yasak. Sebebi ise içeride ki eşyaların imitasyonu yapılıp, satılmasıymış:) İnanırsanız:)

    YanıtlaSil
  3. kuzguncuk herkesin gözde foto mekanı :)

    YanıtlaSil
  4. İstanbul pırıl pırıl çıkmış ;) Kuzguncuk semti, Beylerbeyi Sarayı gezip gördüğüm yerler. Anılarım var oralarda. Yazayım :) Bir gün (o da tek sefer oldu) Canon Türk sitesinin elemanlarıyla bir araya geldik 15-20 kişiyiz. Kuzguncukta turlarken devamlı gelin damat çekimlerine rast geliyoruz. Grupta muzip arkadaşlar var. Bizi örgütledi ne vakit bir gelin damada rast gelsek etraflarını çevirip fotoğraflarını çekmeye başlıyoruz. Önce bir şaşırıyorlar, en mutlu günleri tabi bir şey de diyemiyorlar gariplerim :)) Bazıları telefon numaralarını vermişti fotoğrafları onlara da gönderelim diye... Beylerbeyi Sarayı'nı gezerken de arkadaşım Harp Okulundandı, kimliğini nöbet tutan askere göstermiş yasak olan havuza kadar çıkmış gezinmiştik... Siz de güzel anılar biriktirmişsiniz. Hatırlaması inan ki güzel :))

    YanıtlaSil
  5. Keyifle okudum, kedilere bayıldım, masanın üzerinde yatan siyah kedi olmak istedim bi an, öyle güzel ki :) Boydan çek fotonuz da harika

    YanıtlaSil
  6. Yaz mevsiminden çok güzel kareler olmuş, çok doğal görünüyor her şey. :)

    YanıtlaSil
  7. Hem Kuzguncuk hem de Beylerbeyi, İstanbul'un en güzel yerlerinden :) Kedili kareye çok güldüm ya, bu rahatlık da başkaymış :)

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel fotoğraflar. Kediler de pek afilli çıkmış 😻😻😻

    YanıtlaSil

Yorum Gönder