Ağaç Ev Sohbetleri 157


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu Taha Akkurt'tan gelmiş. Güzel konu.

"Sizce tarihteki en önemli buluş nedir? Keşke ilk benim aklıma gelseydi dediğiniz fikirler hangisidir? Son olarak imkan ve yeteneğiniz olsaydı şu an neyi icat etmek isterdiniz?"

Bunun bir benim kişisel tarihim olanı var bir insanlık için olanı sanki. Sanırım "yazı" tarihteki en önemli buluş. Geçmişten günümüze pek çok bilgi, destan, şiir, hikaye aktarılabilmiş bu şekilde. 

Bugüne kadar bulunup da keşke benim aklıma gelseymiş dediğim bir şey olmadı açıkcası. İşime yarıyorsa allah razı olsun derim. Mesela çamaşır makinası. Bence çok çok önemli bir buluş. Hatta sık sık dile getiririm günlük hayatta. Olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ütü, keşke hiç bulunmasaymış da ütülemek denen bir kavram olmasaymış. Ne gereksiz bir eylem kırışık giyinsek fistanlar üstümüzden mi kaçacak? 

Ne icat etmek isterdim? direkt aklıma gelen 2 şey var. Benim çocukların ikisi de hep bilime meraklı oldu. Yıllar önce yine böyle icatlardan falan sahbet ediyoruz dedim ki "yapacaksanız hayrına bana kirlenmeyen cam icat edin. Bak çok para da kazanırsınız" Zaman içinde hep dile geldi bu. Camların lekeli olmasına fena takığımdır (son yıllarda kendimi biraz geliştirdim. nasıl olsa batacak moduna az az geçiş yapıyorum) Ama sen siliyorsun ertesi güne batık yine. Yani bu konu çözülmeli.

İkincisi de sokakta yürüyorsunuz bir konu çok güzel ama makina yok işte o zaman gözlerinizdeki bir lens mesela fotoğraf çekebilmeli. Ah negüzel olurdu. Hoş bu biraz gizli kameraya giriyor, suistimal edilebilir ama....

Eh bir de işe başlamışken sevdiğimiz o gıdaları tüketip kasa dönüştüren bir hap icat etsek hiç fena olmazdı hani.

Yorumlar

  1. Ütü konusunda çok güldüm :D kirlenmeyen cam da öyle, yaşantınızda örnekler vermeniz ne güzel. Son dediğiniz lense benzer bir ürün gördüm galiba, yakın zamanda yaygınlaşır böyle şeyler :)

    YanıtlaSil
  2. Şu cam kirlenmesi olayı kadınların çoğu için büyük problem. Eşim en takıntılı olanlardan biri. Eğer kirlenmeyen bir cam icat edilirse ilk alıcısı biz oluruz parasına bakmadan:) Ütü gerektirmeyen kumaş yaptılar yanılmıyorsam ancak kullanılan kumaşların çoğu ütü istiyor. Ha bana sorarsanız sizinle aynı fikirdeyim. Yırtık pantolon modası gibi buruşuk kıyafet modası çıkarsa ileride, ütü derdi kalkar o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) Yalnız değilmişim demek ki. Ütü hadi neyse benimkiler takık olmadığından çok büyük bir sorun değil ama camlara ben takığım. Orada arıza çıkıyor.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. O konuda çok taraftarım olacağından eminim zaten

      Sil
  4. ütü, cam silmek, perde takmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perde takmak sıkıntı değil. Hatta boyum yetişiyor diye mutlu bile olabilirim (züğürt tesellisi)

      Sil
  5. Hele şu dönem bir de elektrik pahalı. Benim bir arkadaşım iç çamaşırlarının bile ütülendiğini söylemişti

    YanıtlaSil
  6. Yazı, elektrik, matbaa, internet buluş sayılır mi ama önemli tabii 🤣

    YanıtlaSil

Yorum Gönder