İki film....


 Örümcek Kadının Öpücüğü bir kitap uyarlamasıymış ama ben filmi izledikten sonra öğrendim bunu. Daha önce de bahsettiğim bir film grubunun önerisiyle izledim. 1970'li yıllarda Brezilya'da geçen öyküde, aynı hücrede kalan Molina adlı travesti ile siyasi hükümlü Valentin'in hikayesi var. William Hurt'un canlandırdığı Molina karakteri gerçekten çok başarılı. Oldukça durağan devam eden filmde, Valentin'in hem aşağı gördüğü Molina'ya davranışları çok iyi işlenmiş. Ama buna karşın Molina Valentin'e hep iyi ve nazik davranıyor. 

Son dönemde sıkça işlene bir konu eşcinsellik belki ama bu filmde insan Molina'ya cidden hayran oluyor. hayata bakışı, insana yaklaşımı... Kitap tiyatro oyunu olarak da sahnelenmiş. İzlemek isterdim açıkcası. kim bilir belki yeniden oynanır sahnede. 


Hayalet Öyküleri

Yine grup önerisi, ilginç bir film. Masaki Kobayashi'nin yönetmeni olduğu 1964 yılı yapımı bir film Hayalet Öyküleri. Japon kültürünü yansıtan 4 hikaye bulunan film 3 saat. Öyküler gizem ve fantastik öğelerle işlenmiş. Sanki bir tiyatro izliyormuş gibisiniz bu arada. Arka fonda fantastik bir gökyüzü var. Mesela kocaman bir göz, aşırı turuncu renkler.... Japon kültürünün fantastik hikayelerine ilgi duyanlar sevebilir bu filmi. Uzun olmasına karşın ben sıkılmadım izlerken.

Yorumlar

  1. Hayalet Öyküleri'ni çok merak ettim, listeme aldım. Japon kültürü gerçekten ilgi çekici :) Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. izledim ikisini de. hurt büyük oyuncu, yeni öldü, geçen ay.

    YanıtlaSil
  3. sonraa, top of the lake de kaçmaz, coroner de, happy valley, forbrydelsen dee :)

    YanıtlaSil
  4. Örümcek Kadının Öpücüğü filminin bitiriliş şekli yüzünden yönetmene kızmışlığım var. Molina karakterini sevdiğim için pozitif bir son beklemiştim. Film unutulmazlarımdandır. Hikaye içinde hikaye anlatması da Binbir gece masallarını çağrıştır bana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molina karakteri güzeldi, oyunculuk çok iyiydi. Ama ben sonuca şaşırmadım. Nedense mutlu son beklemedim hiç.

      Sil
  5. son film yazımdaki barut fıçısı, bergman adası, benedetta, kaçırmaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Örümcek kadının öpücüğünü merak ettim bakayım bulabilecek miyim 🤔

    YanıtlaSil

Yorum Gönder