Oscar 2022 tahminsel durumlar....


 Her ne kadar fena olmayan bir film izleyicisi olsam da şu yorumlama, tahmin, bazen de anlama konularında çuvalladığım çok oluyor. Bu aralar beni bir film izleme grubuna dahil ettiklerini de yazmıştım ya bazen izlenen filmlerin yorumlarını okuyorum grupta direkt tepkim "ben sanat filminden anlamıyorum, ben bunları görmedim" gibisinden şeyler oluyor. Neyse sevgili Şebnem demeye getirmiş ki "iyi Oscar adaylarını seyrettiniz bir de tahmin edin gari."

En iyi film adaylarının hepsini izledim. Belfast, Dune, The Power of the Dog en hoşuma gidenler oldu. Anlattığı hikaye öyle çok derinlikli bir konu olmasa da işleniş tarzı, doğayı içine katan çekimleri ile sanırım The Power of the Dog alır ödülü. 

En İyi Yönetmen de haliyle Jane Campion olur diye düşünüyorum. 

En İyi Kadın Oyuncu dalında benim en sevdiğim, The Eyes of Tammy Faye filmindeki rolüyle Jessica Chastain oldu. Kristen Stewart da güzeldi ama bazı sahnelerde fazla yapmacık geldi tavırları, bakışları. 

En İyi Erkek Oyuncu dalında Benedict Cumberbatch' sevdim. Bu kategoride The Tragedy of Macbeth filmini izlemedim. Başladım bıraktım. Çok tarzım değildi. Kopuk ve sıkılarak izleyeceğime hiç başlamayayım dedim.

Uluslararası film dalında da 4 filmi izledim. Sanırım Drive My Car'a verecekler ödülü. Ben The Hand of God filmini de sevdim ama. Biraz kararsız kaldım burada.

En iyi yardımcı kadın oyuncu Ariana DeBose (West Side Story), en iyi yardımcı erkek oyuncu Troy Kotsur  (CODA) diyorum.

Bu arada animasyon dalında da Encanto ve Flee filmlerini izledim. Flee her ne kadar animasyon olsa da o bizim alıştığımız eğlenceli sevimli animasyondan çok uzak. Encanto alsın bence burada ödülü. Çok keyifli bir animasyondu. Flee de kesin bir ödül alacaktır diye düşünüyorum. Anlattığı hikaye önemli sonuç da.

Yorumlar

  1. Şu power of dog artık ben de bir izlesem çok iyi olucak herkesler öve öve bitiremiyor dune başladım bitiremedim kafam yorgundu heralde karışık geldi konusu onu da bitirmek istiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dune sevdim ben. Bazen insanın modu okuduğu ya da seyrettiğine uymuyor nedense.

      Sil
  2. ilk üç tahminin tutar bencesi. power of dog iyi filmdi de sürekli tekrar tekrar izlencek kadar hoş değil. bir filmi devamlı olarak izleyebiliyorsam seviyorum. örnekse özel bir kadın hem iyi film hem de seviyorum acaba kaç defa izledim, nerdeyse her ay izliyorum tekrar :) power dog soğuk film, insan sıcaklığı yok, dördüncü tahmin tutmayabilir :) hand of god a aşık oldum ben, o filmi sen de sevcen tabii normal, çünkü italya, napoli, capri, stromboli de çekilmiş, akdenizliyiz ne de olsa, egeli filan işte :) onlar da likyalı :) iyonya roma filan hehehe :)

    YanıtlaSil
  3. ben iyi bir izleyiciyimdir

    YanıtlaSil
  4. Benedict Cumberbatch dışında tüm tahminlerimiz aynı :) Animasyon dalındaki diğer adaylar da en az Encanto kadar eğlenceli, özellikle Mitchells vs. the Machines.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscar verilse de yine de seyrederiz o zaman. Encanto bir yerde öneri olarak okumuştum ilk onu seyrettim.

      Sil
  5. hadi bakalım az kaldı sonuçlara :) aslında sanat filmi diye ayırmak yanlış yaa, iyi film kötü film var bencesi sadecene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ödüller verildi ben yine pek tutturamadım:((((

      Sil
  6. Ve beklediğim tahminler geldi :) Beni kırmadığın için teşekkür ederim ♥

    Bu sene çok aman aman filmler izlemedik. En iyi film kategorisine göre uluslararası film kategorisi daha iyyidi sanki. Son düzlükte biri hariç onları da izledim. Hatta ilginç ama sadece kostüm dalında aday olan gucci filmi bile daha iyiydi sanki..

    Bakalım ne kadar tutturabileceğiz. Aslında ne kadar tutturduğumuz da hiç önemli değil, heyecanı yeter bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum sana. En iyi filmler tırttı biraz. Zaten CODA aldı ve şaşkınım. Yani daha önce aynı konuda film yapılmış. Güzel olsa bile ödül verirken bu durum etkili olmalıydı.

      Sil
  7. Ödüllerin dağıtılmasına saatler kaldı. Bakalım sürpriz sonuçlar çıkacak mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CODA süpriz oldu benim için.

      Sil
    2. Jane Champion bir törende başka bir film için hoş karşılanmayan bir yorum yapmış. Akademi üyeleri pek hoş karşılamamışlar bu durumu diye duydum... CODA tüm dallarda ödül alınca şaşırdım ben. Uyarlama ve yeniden çevrim diye çok sıcak bakmıyordum ama Apple filmin haklarını alırken çok yüksek meblağlar ödemiş. Varmış demek ki bir bildikleri. Aday oldukları her dalda ödül aldı. Çoğu aday ise tek dalda ödülle döndü... Bir sezonu daha böylece kapatmış olduk. :)

      Sil

Yorum Gönder