Ağaç Ev Sohbetleri 132


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu Manxcat'tan gelmiş.

"Sevdiğiniz bir ya da birkaç atasözünü ve neden o sözü sevdiğinizi paylaşır mısınız? Aklınıza gelirse bir de ilgili anı patlatırsanız tadından yenmez"

- Ne ekersen onu biçersin; İnsan ilişkilerinde en çok aklıma gelen atasözü bu sanırım. İnsanlara davranışlarının karşılığı da senin yaptığın gibi olacaktır. Önemlidir senin davranışın yani,

- Can çıkar, huy çıkmaz; Özlü doğru atasözlerimizden biri işte. 

- Bekara karı boşamak kolay; Bu da çok yere cuk diye oturan bir söz. Vardır ya hani her işi bilen, her işe maydanozlar....

-Öfkeyle kalkan zararla oturur; Ani patlamaları olan biri olarak bu sözün doğruluğunu deneyimlemişliğim vardır:((((

Aslında buna verilecek çok örnek vardır hayatımda. İlk aklıma gelen; Belki biraz haksızlığa tahammül edememeye de girecek ya. Gümüldür Orman kampı'n gitmiştik bir tarihte. Benim çocuklar epey küçük. Kardeşim ve annem de bizimle. Kardeşimin de bebeği var. Neyse sabah erken gittiğimiz halde masa yoktu. 2 genç 10 kadar masayı tutmuşlar ama sonradan gelecekler varmış. Ben de olmaz öyle şey dedim. Kızdım yapılana. Hatta gittim şikayet ettim. Bize onlardan bir masa verildi. Bu arada ben bunlarla uğraşırken benim içinde çocukların-bizim yedek kıyafetlerimiz olan çanta yürütülmüş. Aradık, sorduk yok. Onlardan şüphelensem de kanıtlayamam. Günün ortasında bir baktım benim bir plaj havlusu katlı bunların gruplarından birilerinin yanında duruyor. Nerden buldunuz desek de buradaydı deyip geçiştirdiler. Yani o günkü öfkem bana bir çanta dolusu kıyafete malolmuştu. 

Arada kızıp elimdeki bir şeyleri kırmışlığım da vardır.

- Damlaya damlaya göl olur; Buna da fena halde inanırım. Birikim yapma konusunda başarılıyımdır. Ve gerçek anlamda bir yer damlıyorsa altına mutlaka birşeyler koyarım o su boşa gitmez. 

-Minareyi çalan kılıfını hazırlar; Yani sık sık karşılaşmıyor muyuz o minareyi çalanlarla...

 

Yorumlar

  1. En güzel atasözlerini seçmişsiniz:) "Can çıkar huy çıkmaz" yazdıklarınız arasında benim favorim:)

    YanıtlaSil
  2. ha haaa, çok tatlı anlatmışsın, öfke zarar deneyimlerinden bir örnek versen yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. "Bekara karı boşamak kolay" atasözünü ben de çok severim. Başkasına akıl vermek pek kolaydır, iş kendimize gelmeden neyin ne kadar zor olduğunu asla anlayamayız.

    YanıtlaSil
  4. Hem en iyilerden, hem de en sık kullanılanlardan seçmişsiniz, sahiden cuk oturuyorlar. Yüzyıllardır aynı toplumsal tecrübelerden geçiyormuşuz demek :)

    YanıtlaSil
  5. benim çok öyle bariz sevdiğim bir söz yok çoğu birbiriyle çelişen sözler zaten ...

    YanıtlaSil
  6. Piknik yerindeki olay ne sinir bozucu. Karma o gün çantayı alanlara güzel bir geri dönüş yapmıştır umarım!
    Bahsettiğin atasözleri hayatımızın içinden, sık kullandığımız sözlerden. Ağaç ev sohbetleri sayesinde bunların farkına varmak ayrı bir keyif verdi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder