Oscar Adayları 2


Don't Look Up

Film, basitçe dev bir göktaşının dünyayı yokedeceğini farkeden 2 bilim insanının dertlerini anlatma çabasını anlatıyor. Dünya yokolmak üzere, matematiksel hesaplar yapılmış, ama insanlara gerçeği anlatmamak için hükümet çeşitli oyunlar oynuyor, medyayı kendi çıkarına kullanıyor.

Filmi ilk farkedişim twetter'da bazı hekimlerin covid-19'u bir türlü anlatamama sıkıntılarını filmin kousuna benzetmeleri ile oldu. Seyredeli de çok oldu zaten. Konu güzel, oyuncular bildik. Ama konunun işlenişini sevemedim. İş absürt komediye dönüşecekmiş az daha ve asıl konu kaynamış gibi geldi. Hani Oscar listesine niye girmiş bilemedim. Belki amaç biraz da konuyu kara mizahla anlatmaktı. 



Dune

Çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides ve ailesinin hikayesi. Galaksinin farklı  gezegenleri, rakip feodal aileler tarafından yönetilmekte. Arrakis'te ise değerli bir maden var ve diğerleri buna sahip olmak istiyorlar. Baharat adı verilen madene sahip olmak isteyen Harkonen ailesi tuzak kurar ve babayı öldürür. Anne Paul ise kaçak durumuna düşer. Sanırım devam filmi gelecektir.

Adaylar açıklanmadan önce Deniz sever diye bulup seyrettiğimiz bir film. Güzeldi. İnsan sıkılmadan seyrediyor. En iyi film ödülünü alır mı bilmem ama teknik dallardan birkaçını alır sanki. Film, en iyi film kategorisinin yanı sıra, kurgu, efekt, orjinal senaryo, orjinal müzik gibi 10 dalda aday. 


 

The Lost Daughter

Kızları babalarının yanında tatile giden bir profesör tek başına Güney İtalya'ya tatile giden Leda var filmimizde. Sakin kasaban-da tatil yaparken, kalabalık ve gürültücü bir aile Leda'nın gittiği koya gelmeye başlar. Leda bir taraftan aileden rahatsız olur, bir taraftan ailenin genç, güzel gelinini gözetlemeye başlar. Onu izlerken bir taraftan kendi geçmişine döner.

Film, durağan ve depresyonun eşiğinde belki de girmiş orta yaşlı bir kadının hikayesi. Olivia Colman en iyi kadın oyuncu dalında aday ama ben seçilirse şaşırırım. Gençliğini oynayan Jessie Buckleyen iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday ki bence o daha iyiydi.


Yorumlar

  1. don't look up süperdi bence Dune u bitiremedim karışık geldi tekrar deneyeceğim lost daughter bulayım hemen çokteşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilim kurgu tarzın değil belki de. Ben de çok sevmem ama işte küçüğün kitaplarından biraz alıştım sanırım

      Sil
  2. dune filmini seyretmek istiyorum mutlaka..

    YanıtlaSil
  3. Dune filmini merak ediyorum. Kitapları okumadım gerçi, kopukluk hissi yaşar mıyım bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tarzın kesinlikle, bence seversin. Kitaplarını biz de okumadık, almalı bir ara

      Sil
  4. Dune serisinin kitaplarını okuyacağım diye filmini izlemedim bir türlü :) Çok merak ediyorum, bayağı seviliyor. İlk filmde de çok sevdiğim bir oyuncu ve yazar var. Sırf onun hatrına bile izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dune s erisini bizde okumadık. Hatta kütüphanede var mı diye baktım yoktu. Almalı bir ara.

      Sil
  5. Don't Look Up filmi beni etkiledi ama komedi anlamında değil. İçine çekildiğimiz o siyaset medya oyununu dünyanın yok olması gibin önemli bir konuyu kullanarak anlatmaları hoşuma gitti. Filmi izlerken gülmedim ama fragmanı ilk izlediğimde çok keyiflenmiştim. :)
    Olivia Colman'ı bir sahnede izlerken çok keyif aldım. Hani tekne koya girerken koydakiler gelen tekneyi selamlıyor. O esnada denizde olan ve çevresindeki kalabalığın artacağını anlayan oyuncunun yüzünün aldığı şekil sanırım unutulmazlarım arasına girecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu iyi ama ben işlenişini sevemedim. Belki amaçları kara mizahtı. Saçmalıklarla konuya dikkat çekmek istediler bilemiyorum. Colman'ın mimikleri iyiydi evet. Ama ben gençliğini oynayan sanatçıyı daha çok sevdim. Gençlik döneminde çok daha fazla konu vardı sanki.

      Sil
  6. dont look up hakkında bir yazı yazmayı düşünüyorum, çok kötü bir film, hiç bir tutar yanı yok, dune ilk orjinal versiyonu izledim, eski film, çok iyiydi, bunu da izlicem tabii, iyidir herhalde, son filmde de oyuncu iyiydi, film iyi ama kasvetliydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç filmi acayip öven de var hiç sevmeyen de. Bakalım törende ne yapacak?

      Sil
  7. Dune u izlemek istiyorum henüz netflix veya amazona gelmedi.

    YanıtlaSil
  8. Henüz sadece Don't Look Up filmini izledim içlerinden. Beni etkileyen tek tarafı Türkiye siyasetine benzerliği. Sanırım kadro sebebiyle yerleşti o adaylık listesine. Es geçemeyecekleri isimler var kadroda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder