Ağaç Ev Sohbetleri 122


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu sevgili sade ve derin'den gelmiş.

" “Size, ailenize, akrabalarınıza özel davranışlar, sözler, espriler, aktiviteler var mı? Aile içi gelenekleşmiş hareketler?” 

Bizim ailede geleneksellişmiş toplanmalar vardır daha çok.Bir kere bayram  sabahlarının kahvaltısı çok önemlidir. Çocukluğumda bayram sabahı erken kalkılır, babam camiden gelene kadar o merdivenler kapıp önün süpürülür gerekiyorsa yıkanırdı. İlla kahvaltı da babam geldiğinde hazır olurdu. Ben üniversite zamanı İstanbul'a gittim ve 10 yıl kaldım. Okul çalışma her bayram evde olamadım malesef ama olduğum zamanlar mutlaka bu ritüelleri sürdürmeye çalıştım. Hatta babam öldükten sonra da annemi o kahvaltı sofrafında yalnız bırakmamak benim için çok önemlidir. Tabi ki evlilikler eşlerin ailesinin başka şehirlerde olması o kalabalık sofraları azaltıyor yıllar içinde. Benim şansıma Devrim'in ailesi de İzmir'de yaşadığı için bu ritüelimi sürdürebildim.

Bir de yılbaşlarında annemdeyizdir kesin. Hepimize en uygun lokasyon. Zaten abilerim aynı binadalar. Kardeşim ve ben de hal ve duruma göre annemde kalıp bir de ilk yeni yıl kahvaltısını orada yaparız bazen. Yılbaşı çocuklar ayrı bir odada toplanıp kafalırana göre oynarlar (dı), animasyon seyrederler (di) Çünkü büyüdüler ve her biri ayrı kafada. Bir evin en küçükleri (onlar da ortaokullu) ve benim Deniz oyun modundalar. 

Eskiden ortak karar alınıp denize, pikniğe gitmeler de olurdu ama malesef onlar da kalktı artık. Bu arada ben kalabalıkla-gürültüyle arası iyi olan biri hiç değilimdir. Sıkılınır, kesin migrenim tutar. mesela deniz kıyısında benim derdim yüzmek, aktivitedir. Yeme içme işleri yoğun olursa kasar beni. Ama çocuklar sevdikleri için de her daim olması için çabalarım.

Yorumlar

  1. hepsi hoşmuş ne güzel :) sen son zamanlarda blogla çok ilgilenmiyon, niye kuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir uykusuzluk sorunu yaşıyorum. Gündüz uyuma gibi bir huyum da yoktur, modum düşük mıy mıy işler yapıyorum bu ara o yüzden.

      Sil
  2. Son paragraf "Bu arada.." ile başlayan cümle sonrası sanki ben yazmışım gibi okudum :)

    YanıtlaSil
  3. Evet iyi oluyor ama şu corona olayı epey bir engel oldu son aylarda. Bir de dediğim gibi evlilikler, ayrı aileler, gidilecek yerlerin artması hepsi artık o kalabalık toplantıları azaltıyor.

    YanıtlaSil
  4. Çocuklar küçükken ailecek belli aktiviteleri yapabiliyor insan. Çocuklar büyüyünce her birinin kendi programı seçimleri vs oluyor. Yaşarken tadını çıkarmak en güzeli :)

    YanıtlaSil
  5. Her aileye özgü şeyler vardır gerçekten de ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder