İki güzel film

 


 

Eve doğru, Güney Kore yapımı sıcacık bir film. Annesi Sang-woo 'yu işleri nedeniyle yaz boyu ninesine bırakır. Kırsalda yaşayan büyükanne, yaşına karşın her işini kendi yapan bir kadın. Durumdan fena halde rahatsızolan çocuk anneannesine yapmadığını bırakmıyor. Tüm şımarıklıklarına karşın büyükanne ise sabırla ona destek olmayı sürdürüyor. 

Hiç konuşmayan büyükannenin tavırları, halleri o kadar güzel ki. Bildik bir konu inanılmaz güzel işlenmiş bence.


Kırmızı Bisikletli Çocuk, yine odağında çocuğun yer aldığı bir film. Bu kez çocuk kahramanımız Cyrill annesi ölmüş, babası tarafından yetiştirme yurduna bırakılmış biri. Babasının kendisini yeniden alacağına fena halde inanan Cyrill, daha önce sahip olduğu kırmızı bisikletin peşine düşer. Yurttan kaçarak eski yaşadığı yere gittiğinde babasının olmadığını, bisikletinin de satıldığını öğrenir. Olaya şahit olan Samantha adlı bir kuaför, bisikleti bulup yeniden çocuğa götürür. Çocuk istediği içinde hafta sonları ona koruyu annelik yapmaya başlar. 

İçimnde bulunduğu durumun verdiği bir ruh hali belki yine sorunlu bir çocuk var karşımızda. Samantha ise inadına bir melek.  Film 2011Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmi ile büyük ödülü paylaşmış.



Yorumlar

  1. İkisi de etkileyici görünüyor, izlemek lazım. Tanıtım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim filmleri paylaşıyorum çoğunlukla. Bunlar evet güzeldi.

      Sil
  2. Yani izlersem aglayqcagim filmler o yuzde sanirim izleyemem su ara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mi çok duygusuz oldum bilmem ağlama hiç olmuyor eskisi gibi.

      Sil
  3. jiburo hemen izlerim peki :) bisikletli çocuk, güzeel, dardenne kardeşler yaa, fransız sineması, bu yönetmen kardeşlerin lorna nın sessizliği ni de izleseneee :) ayrıca, başroldeki cecile de france biriciklerden, ispanyol pansiyonu, izlemediyseeen :)

    YanıtlaSil
  4. Filmler güzele benziyor ama ben bu aralar film izleme modunda değilim ne yazık ki:)

    YanıtlaSil
  5. İkisini de izlerim. :) Kırmızı Bisikletli çocuğu tazelerim. Jiboru filmindeki buyukanne de merakımı uyandırdı. Sabırlı olmak büyük erdem. Filmi bu noktada merak ettim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder