Süslü Kadınlar Bisiklet Turu


Bol fotoğraflı bir yayın olacak bu kez. Geçen pazar günü İzmir ve dünyadaki 150 şehirde kadınlar bisiklete bindiler. Amaçları şehirlerde artan egzoz kokusuna parfün kokusuyla karşılık vermek, kadınların bisiklete binmesini teşfik etmek, bisiklet yollarının yangınlaştırılmasını sağlamak.

 

İlk kez 2013 yılında İzmir'de başladı bu hareket. O zaman hem kadınların daha çok bisiklete binmesi, şehirlerde otomobilsiz günler olmasını istedi kadınlar. Aynı zamanda çevreye dikkat çekmek, giderek kirlenen dünya için berşaylar yapmanın gerekliliklerini anlatmaya çalıştılar. 

Bunun için uyguladıkları yol ise biraz ezber bozan cinsten. kadınlar süslendi, birbirinden renkli kostümlere büründü öyle geldi meydanlara. Kısa parkurda bisikletli kadınların gücünü gösterdiler sanki. 


Sadece kadınlar değil erkekler ve çocuklar da vardı turda. Bunca zamandır olmasına karşın her pazar tarla olayı yüzünden ben ilk kez izledim ve tahmin ettiğim gibi çok şey kaçırmışım bunca yıldır. Zaten bisikletle mi katılsam, fotoğraf mı çeksem kargaşası da yaşadım. İkisini aynı anda yapacak kadar iyi sürücü sayılmam.













 

Turun en ilgi çeken bisikletlisi oldular sanırım. Bir baba hem eşini hem 2 çocuğunu taşıyor.

Yorumlar

  1. Sondaki fotoğraf çok güzel gerçekten. :) Her yer cıvıl cıvıl görünüyor.
    Bisiklet keşke daha fazla kullanılsa ama trafik kurallarına dikkat eden insan sayısı az. Bisikletle trafiğe çıkmak çok zor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sıcak bir kare:))) Bisikletiyle bebeğini taşıyan başkalarıda vardı. Hareketli olduğundan kimi flu çıkmış. Ben de ürküyorum trafikten. Birkaç kez eşime takılıp bindim ya fena oluyor.

      Sil
  2. aaa ne hoş bişeymiş yaa :)

    YanıtlaSil
  3. içim açıldı. türkiye mi burası diye düşünmedim değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'nin güzel yüzü. Hoş İzmir'de bile öteki yüzünü çok daha fazla yaşar olduk.

      Sil
  4. Burada, İzmit'te de vardı ama sizde ki gibi çok keyifli kareler yoktu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir bu etkinliğin çıkış noktası. Daha önceki yıllarda daha da güzel oluyormuş. Gidenlen 2019'u pek övüyorlar mesela. Renkler biraz az olsa da çok şehirde düzenlenmesi iyi bence.

      Sil
  5. Bursada da oluyor bizim evib civarinda asiri keyifli izlemesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve yakın olması ne iyiymiş. Benim merkeze gidip gelmem trafiğe göre 2-3 saat alıyor. Buca trafik yoğunluğu fazla bir ilçe. Bazen böyle etkinliklere sırf bu yüzden gitmiyorum.

      Sil
  6. bütün kadınlar birbirinden şık ve zarif olmuşlar yaşasın kadın gücü :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) Ne güzel demişsin "yaşasın kadın gücü" Kadınlarla güçlenip düze çıkacağız umarım.

      Sil
  7. Moda şovu yapılmış sanki. Kadraja takılanları izlemek çok keyifliydi. Kiyafetler süslü bisikletler süslü, içim açıldı. :) Tam pan çekimlik aktiviteymis.
    Çok teşekkürler 🙏

    YanıtlaSil
  8. Harika bir etkinlik. Bana da resimlerini kullanma izni verdiğin için tekrar teşekkür ederim ☺️💞

    YanıtlaSil

Yorum Gönder