Ağaç Ev Sohbetleri 108


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin 108'inci hafta sonusu sevgili DeepTone'dan.

"Bazı insanlar tatili, yolculuğu önceden planlarlar, detaylı olarak, diğer bazı insanlar ise birçok detayı esnek bırakır veya şansa bırakır. Hangisini tercih ediyorsunuz?"

 Ben genel olarak hayatımda plan yapmayı severim. Plan yapıp da bozulunca da sinir olurum, modum düşer.Kötüdür yani benim o konuda huyum-durumum. Planlar bozulmak içindir ve 2 çocuklu, her kafadan ayrı ses çıkan bir evde sıklıkla da bozulur. Zaman içinde biraz biraz kendimi eğittiğime inanıyorum. Artık öyle net planlar yapmıyorum artık.

Tatili önceden planlamanın avantajları var aslında. Bir otel, pansiyon vs.de kalacaksanız önceden ödeme ile daha ucuza getirebilirsiniz. Tabi ki bu o karar verdiğiniz tarihte kesin tatile çıkabilecek bir durumdaysanız olur. Biz o kadar önceden planlar yapıp karar vermiyoruz. Ama "uygun olursak seneye şu tarafa gidelim, şuralarda çadır kurabiliriz' gibisinden konuşmalar yaparız. Mesela bu yıl Datça'da tatil yapacaktık. Fiyatlar uçmuş. Sonra Marmaris taraflarına da bakıyorduk (biraz kalabalık gidilecekti) yangınlar oldu. O taraftan vazgeçildi. Bir kısım Didim'de ev tutup tatil yaptı, biz çadırla Foça, Dikili taraflarına gidip yeni koylar keşfettik mesela. Plansız, bir hafta öncesinden verilmiş bir kararla.

İyi değişiyorum demek ki:)))) Ama gidilecek yerler konusunda bilgi sahibi olmayı severim. Biraz araştırıp, nereler gezilir? Tarihi yerleri var mı? Güzel koylar nerelerde? Çadır imkanları gibi durumlarını araştırırım açıkcası. O kadar da hadi sırt çantası al çık yola olamadım henüz.

Bu arada arabaya konacak (tatil çadırlaysa ilgili malzemeler. Bir dönem Didim polis kampına gidiyorduk; 7 günlük mutfak, giyim eşyası) şeyler benim sorumluluğumdadır. Hatta övünmek gibi olmasın arabayı düzenli de yerleştiririm. Gerekiyorsa gıda, kap kacak, fotoğraf ekipmanı, pillerin doldurulması, güneş kremi-ilaç tarzı ayrıntılar hep ben de. Biraz bıkkınlık var o anlamda. O yüzden kafamda evin erkeklerini boşayıp tak sırt çantasını gez modunu epey bir düşünüyorum bu aralar....

 


Yorumlar

  1. Fiyatlar uçuk gerçekten. Çoğu yerde yemek de pahalı. Aman masraf diye hep vazgeçiyorum, ben istesem eşim istemiyor çalıştığı için. Tatil bana hayal gibi geliyor sadece. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık insanlar fiyatları düşünmeden yapamıyor. Artık iyice abarttılar bu durumu.

      Sil
  2. Gitmeden önce planlama yapmak bence de iyidir. Özellikle gezilmesi gereken yerler ve gidilmesi gereken restoranlar önemli bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidilmesi gereken yerler konusunda hemfikirim. Severim de işin bu tarafını. Diğerleri angarya gibi geliyor artık.

      Sil
  3. Ön araştırma ve planlama olmazsa olmazım:) Bunlar olmadan al sırt çantanı çık şeklinde gezilerin sonunun hüsran olacağından da pek şüphem yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben özeniyorum sırt çantası olayına. Çok sorumsuz, rahat görünüyor gözüme. Kafa dengi birileri olacak çık gez.

      Sil
  4. Tatil plânlaması tercihten öte zevk aldığım bir şey. Göreceğim yerler hakkında (ki çoğu zaman araştırırken akılda kalması için yazıya da dökerim) bilgi sahibi olmak ve yeni yerleri, tarihi ve yöresel özellikleri öğrendikten sonra bunları bizzat yaşamak hoşuma gider. Zorlandığım en zor kısım konaklama. Eşim bu konuda oldukça hassas, kalınacak yerin temizliği çok önemli. Her ne kadar beş yıldızlı otellerde konaklamak iyice imkansız hale gelmiş olsa da beş yıldızlı otele bile yanında temiz çarşafını götürür. Bu yüzden hem ekonomik hem de temiz konaklanacak yer bulmak benim açımdan karabasan:) Ne kadar yorumlara bakarsam bakayım bazen yanıltıcı olabiliyor. Ben o kadar titiz değilim bu hususta bir gece geçirmek için o kadar para vereceğim yerde gidip güzel bir restoranda yemek yemeyi tercih ederim. Araba yerleştirme konusunda bizde uzman benim:) Eşyaları eşim hazırlar ama kırılmadan, dökülmeden yerleştirilmesi benden. Keşke sizin gibi gezdiğim yerleri güzelce fotoğraflayabilseydim, bu bakımdan sizi takdir ediyorum. Ama yine de cep telefonuyla idare edebiliyoruz. Bundan sonra pandemi ve kesemiz müsaade ettiği ölçüde plânlı gezmeler nasip olur umarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidilecek, görülesi yerleri araştırmak, notlar almak, lokasyonlarını belirlemek... bunları severim ben. Notlar alırım. Ne nereye yakın, nasıl bir planla gezersek maksimum yer görürüz bakarım. Hatta fotoğraflarına falan bakarım es kaza tercih yapmam gerekirse diye.
      Açıkcası otel olayına takılmıyoruz. Biraz tuzlu gelir bize. Apart tercihimiz genelde. Çadır diyorum ya o daha yeni yeni benim isteğimle oldu. Çocuklar çok sevmiyorlar ya. Çadır ruhunu oldum olası sevmişimdir ben.
      Evimde çok titizimdir ama tatil başka. Tatilde beni en çok gezeceğim göreceğim yerler ilgilendirir. Yemek olmasa da olur. Ekmek, peynir alır doyarım rahat. Temizlik de gerektiği kadar. Ben oraya tatile gidiyorum. Hiç kasmam kendimi.

      Sil
  5. Evin diğer fertlerini boşamak herkesin aklından geçiyor sanırım:)) detaylarla uğraşmak da genelde kadınlara kalıyor. Göze görünmeyen, önemli ama sıkıcı işler:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ama:)))) Hoş koca kişisi de beni boşamayı düşünüyor olabilir. Demokrasi var sonuçta. Kadınlar hep iş yapmayan evde oturan kesim. Hele aktif iş hayatı yoksa. Ama ayrıntılar cidden yoruyor insanı bazen.

      Sil
  6. ben de çalıştığım için önceden planlamak durumundayım tatilimi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çalışınca şart. Bizde de o olay var aslında. Eşim birlikte çalıştıkları kişiyle ayarlamak durumunda. İkisi aynı anda çıkamıyor çünük.

      Sil
  7. Çocuklu aileler için papatya falıyla tatile çıkmak biraz riskli göründü bana. Ama iki kişi ya da tek başına olunca doğaçlama yapmak daha kolay olur. Ki yapmışlığım var :)
    Çadırlı tatilleri merak ediyorum ama o kadar detayla uğraşabilir miyim biraz şüpheli. ;) Bu yıl ki yangınlar hepimizi üzdü. Orada yaşayanların hallerini düşünemiyorum bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çadır ruhunu severim ben. Biraz zor kabul ediyorum. Ama seviyorum yine de.

      Sil
  8. e çadırla gitmek daha kolay bir seçim tabiside :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çadır güzeldir. Tek sıkıntı artık çadır kuracak yerler de azaldı ülkede. Temiz, sakin yerler bulmalı.

      Sil
  9. Evet hiç plansız olamayanlardansın sen de. Ben olamadım o kadar gözü kara geçmişte. Sonrasında da kaldı gitti.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder