Sualtı kareleri

Sualtından birkaç kare ekleyeyim bu cuma. Bu arda Deniz'in bana attığı Evrim Ağacı videosu izliyorum. Konu "nefesinizi ne kadar tutabilirsiniz?" En büyük dertlerimden biri su altında nefesimi uzun süre tutamamam. Zaten gir çık kamerayı da titretiyorum hiç güzel kare çekemiyorum. Ah uzun kalabilsem. 

Videoda anlatılan Bajau Kabilesi, bin yıldır su üzerine inşa ettikleri evlerde yaşıyorlarmış. Malezya, Endonezya ve Filipinler'in çevresinde yaşayan halkın bireyleri 5-13 dakika su altına kalabiliyorlarmış. 70 metreye kadar iniyorlarmış. Videoya göre yüzlerce yıldır yaşadıkları coğrafyanın etkisi ile mutasyona uğramışlar. İlginç bir video. Linkini de buraya ekleyeyim.








 

Yorumlar

  1. hımmm nefes egzersizleri var ki, bunları çalışıp önce nefesini bir açsana, yogada da var bu, sonra da denersin sualtında, artar süre yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet araştırırken enk geldim ben de. Yapmalı onları

      Sil
  2. Söz konusu fotoğraf olunca cep telefonundan bakmayı sevmiyorum ama bu kez böyle denk geldi. Su altında hala hayat olduğunu görmek güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm kirletmelerimize karşın hala bir hayat var. Fena halde çöp de var malesef.

      Sil
  3. Gece videoyu izledim. Konusu çok ilginç. 20 dakika nefes tutanların egzersizlerini denesem mi diye aklımdan geçirdim ama sarhoş olmak istemediğimden vazgeçtim 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kafayı bulduracaksa ilginç olabilir dedim ya yanında biri olmalı.)))

      Sil
  4. Yüzerken çekilenler harika görünüyor, özellikle de ilk fotoğraf:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde fotoğraf çektirmeyi hiç sevmem pek yoktur da zaten, Ama su altında en azından 1 kare çektiririm. Ki yüzde 25 de büyük görünüyormuşuz.)))))

      Sil
  5. Çok güzel hepsi de. Bana fenalık gelir dalamam kapalı yer fobim var ama izlemek resimlere bakmak güzel 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder