Marmaris

Merkeze yakın marinanın oralar.

Eşimin kuzeni Marmaris'te noterlik yapmaya başlayınca 4 yıl yolumuz buralara düştü. Epey bir dolandık bu coğrafyayı. Yeşil ve mavinin buluştuğu gerçek bir cennet. Bu cennet 10 gündür göz göre göre yanıyor malesef. Bu yıl da ağustos ayında düşünüyorduk aslında yeniden gitmeyi..


Kızkumunu geçince yol üstü bir koy. Güzelmiş deyip girmiştik suya.


Azmak


Nimara Mağarası'nın da olduğu Cennet Adası'ndan bir bakış. 




 

Canım Amos. Dün yanıyordu oralar. İlk 2016 yılında tekne turu ile gitmiştik bu koya. Yüzmeye doyamamıştım. Ertesi yıl tekne buraya gitmeyince neresi olduğunu öğrendim, karadan gittik bu kez. Amos Antik Kenti varmış tepede. Aşık oldum resmen buraya. Geçmişte burada yaşamak ne müthiş olurdu diye az demedim. Amos, Helenistik dilde “Ana tanrıçanın tapınağı” anlamına geliyormuş. mektedir. Yine Helenistik dönemde Samnaios ismi ile anılan tanrı Apollon, bu kentin baş tanrısı sayılıyrmuş.

 


 İnsan şu tiyatroda oyunu mu seyreder, hayallere mi dalar acaba?

Burası ise Amos'un arka tarafı.  Yani 3 tarafınız denize bakıyor arkanız yeşile. 


Kızkumu, buralar da yandı sanırım.


Yine haberlerde dinlediğim yanan yerlerden biri Turgut Şelalesi. Benim makina bozulmuştu burada, netleme sıkıntısı olmuştu. 



 

Yorumlar

  1. Doğa çok güzel. Kıymetini bilsek keşke. Şehirde betonlar arasında yaşamak, sabah akşam mesai yapmaktansa doğanın içinde yaşayıp, bir şekilde geçimimi sağlamak isterdim.

    YanıtlaSil
  2. On gündür ağlamaktan dua etmekten baska birsey gelmedi elimden. Dua arada beddua :((

    YanıtlaSil
  3. Cennet memleketim. İnşallah eskisi gibi yeşille mavi kucak kucağa yaşarız

    YanıtlaSil
  4. ah ne güzel :) ben de diyodum gökova akyaka göcek e filan gitmeli bu yaz ama şimdi gidersek kül duman zehir filan olabilir.

    YanıtlaSil
  5. 5 koca, dolu dolu yılımı geçirdiğim Marmaris... Bizde selimiye için yapmıştık planlarımızı.. Ömrümüz yeter mi tekrar oralarda yeşili görmeye bilmiyorum ama orada yaşayan herkese Allah kolaylık versin 🙏

    YanıtlaSil
  6. Bu cennet yerlerinbaşına gelenler 😪. İnsan düsündükçe kabullenemiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder