Antalya

Tazı Kanyonu; Güzelliği ile hayran olup, kalabalığı ile şok olduğum yer

Güzelim ormanlar yanıyor. Bugün 7. gün. Pek çoğumuz oturduğumuz yerden üzülürken orada yaşayanları düşünemiyorum bile. Ağaçlar, ormanın içindeki canlar, arılar, kuşlar, böcekler.... İnsanların evleri, geçim kaynakları, havanları, yaşantıları kül oldu bir anda. Yangın doğal olabilir, kasti olabilir. bilmiyoruz henüz. Rüzgar ne tarafa götürürse öyle bir sonuç çıkacak gibi. Ama önlem alınabilirdi. Daha erken söndürülebilirdi. Koca bir coğrafya kül olmadan kurtarılabilirdi. Orası kesin. Sosyal medyadaki açıklamalar saç baş yoldurmalık. Nasıl bu kadar dalga geçer gibi vurdumduymaz olunur bu yaşananlara...

2019 yılında Antalya tarafında gidip çadır tatili yapmıştık. Yoruluncaya kadar gezebildiğimiz yerleri gezmiştik. Bir daha geleceğiz kesinlikle deyip özellikle benim içim kalarak bitirmiştik tatili. Ondan bazı kareler. Şimdi hasar nedir, buraların durumu ne bilemiyorum. Yangın bitsin görürüz sanırım.


Köprülü Kanyon. Nasıl güzel bir yer. Umarım ağaçlar duruyordur.


Manavgat. 20 yıl önce de görmüştüm. Kesinlikle o zamanlar çok daha güzeldi. 


 

Lyrbe Antik Kenti. Googla'da görüp gezilecekler yer arasına aldım. Ormanın içinde, pek bilinmeyen, çoğunlukla turistlerin gezdiği ama çok güzel bir antik kent. 


Lyrbe


Şelalerde bir böcek


Adrasan. Geçen yıl da yanmıştı buralar


 

Olimpos. Tek bir ağacın büyüklüğü. Binlercesi yandı malesef.



 

Yorumlar

  1. Ne güzel yerler.Antalya tarafına gitmeyeli yirmi yıl olmuştur, sevmem oranın bunaltan sıcağını. Ama o yangınlar perişan etti beni, yazık oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iş için oteller bölgesine çok gitmiştim. Ama böyle bir gezi ilk oldu.

      Sil
  2. Antalya'dan kareler harika, biraz da içim acıyarak baktım fotoğraflara. İnşallah bu güzellikler yok olmamıştır.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yerlermiş. En kısa zamanda yeniden ağaçlandırma çalışmaları başlar İnşallah. Yangınların bir an önce bitmesi tek temennimiz.

    YanıtlaSil
  4. Antalya sıklıkla gittiğim bir yer. Yılda bir kere gidiyordum pandemi olmadan önce. O kadar yazık oldu ki. Kasten yapıldığı açıkçası çok belli. Ve sizin de dediğiniz gibi gerek sosyal medyada gerek başka bir mecrada yapılan açıklamalar resmen saç baş yoldurmalık. Vurdumduymazlık hat safhada. Çok üzgünüm.
    Doğa kendini yeniler fakat insanlar... İşte o çok zor. Maalesef :(
    Fotoğrafların şahane olduğunu ayrıca belirtmek isterim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf ne denebilir ki. Gitti canım ormanlar. Biz zor görürüz yeniden bu denli yeşil artık

      Sil
  5. en üstteki foto anneee amaniin hayatta öyle uçurumun kenarına gelemem korkunç :)

    YanıtlaSil
  6. Ege ve Akdeniz sahillerini nasılsa her zaman gidilir, gidiliyor mantığı ile görüp, ilerleyen zamanlarda yazarım diye düşünüyordum.. Yazı önemli değil ama oraları öyle göremeyecek olmak acı...

    YanıtlaSil
  7. Tüm resimler güzel ama ilk resim çok başarılı olmuş. Ah buraları görmek kısmet olacak mı 😞

    YanıtlaSil

Yorum Gönder