Ormanlarımız yanıyor

 

Yine ormanlarımız yanıyor. Birileri rant için mi yakıyor sadece dikkatsizlik mi? Bilinmez. Belki hiç bilemeyeceğiz bilgiye, gerçek bilgiye ulaşmak çok zor artık. Dün Manavgat yangını ile yandık yine. Her orman bir can. Ama Manavgat'ta yerleşim yerlerinin yanması, sosyal medyada olayın tüm açıklığı ile duyulmasını sağladı. Köyler yandı, insanlar öldü. Onlarca küçükbaş, büşükbaş hayvan yanarak can verdi. Ormanın içinde yaşayan canlar. Onlar sayı olarak bile görülmüyor. Ağaçlarınsa hiç hiç değeri yok bu ülkenin yetkililerin gözünde. Turizm Bakanı açıklama yaptı dün "vaktinde müdahale ile yangın turizm bölgelerini etkilemedi". Ya hiç mi onca giden canın fotoğrafına bakıp içleri yanmaz bunların.

Biraz önce okudum Türkiye'de 10 yerde orman yangını varmış. Bildiğim elimizdeki uçak sayısı 1. Sadece BİR. Helikopteri bilmiyorum. Artık bilgiye ulaşmak zor netten baksak da bulunmuyor. Bu orman yangınları ile mücadele edecek kara aracı, insan gücü...Onlar yeterli mi belli değil. Neyse ki Kıbrıs'ta pikniğe 7 uçakla gidip itibarımızı tüm dünyaya kanıtladık.  

İnsanlar sosyal medyada çığlık çığlığa "itfaiye yetmiyor. Çevre illerden destek gelsin" diye duyurular yapıyor. Sanırım doğru dürüst haberlerde bile yer almamış yangın. Ben tv izlemiyorum artık.



 

Yorumlar

  1. Durum ne kadar kötü gerçekten. Ayrıca yangınlar çıkmadan ya da büyümeden önce alınması gereken tedbirlere ne kadar dikkat ediliyor? Bir taraf yangın, bir taraf sel. O kadar can gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. 8 şehir oldu, yangın, kül, duman, koku devam ediyormuş. ülkemizin üzerinde musibetler kol geziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok fazla. Sıcaklar da aşırı. Yanıyor Ege, Akdeniz...

      Sil
  3. Sanki bu seferkiler rant değil gibi, insanın böyle bir şeyi kabullenesi gelmiyor... Değildir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanki iklim değşikliği gibi. Uzman açıklamalarına bakmaya çalışıyorum. Değilse dedikodu çok

      Sil
  4. Dünden beri gözümde sürekli yaş var.. ağaçlar, doğa, bitki örtüsü, hele o güzelim hayvanlar :( Neden komşu ülkelerden yardım istemiyorlar, deliricem!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın içine oturuyor birşeyler. Nasıl kıyılır diyorsun bir taraftan. Bir taraftan iklim değişikliğiyse neden yine insanın suçu. İnsan doğanın en büyük düşmanı

      Sil
  5. En doğru bilgi orada. Hoş hatalı bilgiler de var. Artık süzgeçten geçireceğiz

    YanıtlaSil
  6. Nedeni ne olursa olsun yangın büyük bir felâkettir ve önceden koruyucu önlemlerin alınması ve söndürme teçhizat ve plânlarının en üst düzeyde hazır olması gerekir. Sınırlı miktardaki yeşil alanlarımız gözümüzün önünde içindeki canlı hayatla beraber yok oluyor. Öğrendiğim kadarıyla en etkin söndürme uçakla yapılıyormuş ve elimizde bakanlığının açıklamasına göre bu işe uygun hiç uçak yokmuş. Cumhurbaşkanının şahsına 13-14 uçağın hazırda bekletildiği bir ülkede tek yangın söndürme uçağımızın bulunmaması cinayet. Ormanlarımız ve içinde yaşayan canlılar cumhurbaşkanından çok daha değerli geleceğimiz için. Böyle bir ülkede yaşamaktan bir kez daha nefret ettim.

    YanıtlaSil
  7. Tv yi kaldırdığımdan günlük haberleri takip etmiyorum. Dün sahile inmiştim. Telefonun radyosunu açtım haber saatinde bakanın açıklamasına rastladım. Öyle haberim oldu. Durum çok vahim ve yok olan doğa insanın içini acıtıyor. Yetersiz önlemler ve müdahale ayrı bir acı kaynağı. Helikopterlerin yangın söndürme için denizden su almasına tanık olmuştum, Bodrum'da. Tepeden su dökmek büyük yangınlar için yetersiz görünüyor bana... Ölenlerin yakınlarına da sabır diliyorum. İstanbul'da nemden şikayet ediyoruz, nemsiz kalmakta büyük problemmiş...

    YanıtlaSil
  8. çok canlar gitti, çok üzgünüm …çok yoruldum…

    YanıtlaSil
  9. Göz göre göre gitti ormanlar 😢😢😢

    YanıtlaSil

Yorum Gönder