Clandras Köprüsü

Uşak gezimize minik bir giriş yapayım. Sonra anneme çalışmaya gideceğim (malum kurban olayları:((((

Uşak yolunda ilk olarak Kuladokya'ya uğradık. Ben yıldız pozlamak istedim. Önce birkaç kare samanyolu pozladım. Sonra yıldız izi denemek istedim. Yeni bir uzaktan kumanda almıştım. Bulb ayarında istediğim kadar tutmak için, kablolu bir kumanda. Neyse ben çekime başladım. Dıt dıtlar geliyor. 45 dakika pozladım. Kapattım bir baktım çekim yapmamış:((( Nasıl ya. Kontrol amaçlı makinayı ellemem mümkün değildi titreşim yapar. Sanırım kabloda temassızlık olmuş ve bundan sonra daha dikkatli olunacak. Zaten uykusuz çocuk ve şöförlerin mızıltısı üstüne bu pek iyi bir başlangıç olmadı yani. 


 

İlk gün Karun hazineleri Müzesi'ne gittik aslında ama onun fotoğraflarına tam bakamadım. Clandras'tan giriş yapayım. Aynı gün içinde Clandras, Ulubey Kanyonu, Pepuza Antik Kenti ve Blaundus Antik Kenti'ni gezdik. Günler uzun rahat ama bir taraftan güneş tepede epey bir hoşaf olduk.


Clandras hem turistlerin hem de fotoğrafçıların en çok uğradığı yerlerden biri sanırım. Uşak merkeze 45 km kadar uzaklıkta Karahallı ilçesinde. 2 bin 500 yıl önce Frigyalılar yapmış bu köprüyü. Banaz çayı üzerindeki köprünün en cazip şeyi doğal olarak yandan akan şelale. Mevsim nedeniyle biz gittiğimizde sular çok değildi. Yukarıda da görülüyor ya su çok cılız akıyor. Bahar ayında gitmeli buraya. 


Burada oldukça geniş bir piknik alanı var. Girişte arabalardan 10 lira alıyorlar. Ama malesef içerinin temizliği kötü. Tuvaletler pisti ve masalar da öyle. Piknik niyetimiz yoktu ya şöyle bir soluklanalım dedik, temiz masa arandık resmen.




 

Yorumlar

  1. Ne güzel yemyeşil bir yermiş. İlk fotoğrafa da bayıldım. İyi gezmeler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:))) Çok daha iyi olmalıydı o kare.

      Sil
  2. Şelaleli köprüye bayıldım. Fotoğrafçıların uğrak yeri olmasına şaşırmadım. Çok güzel bir mekan. Düğün fotosu bile çekiyorlardır orada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel yer hele suyun fazla olduğu kareler çok güzel. Benimki öyle olmadı. İşte korona falan derken bu zamana kaldı Uşak gezisi. Çok önce niyetliydik aslında.

      Sil
  3. Teşekkür ederim. Ama öyle yıldız çekmleri var ki benimki kötü aslında. Geçen yıl daha iyiydim. Paslanmışım sanki. Biraz çalışmalıyım.

    YanıtlaSil
  4. Köprü ve şelalenin olduğu fotoğraf harika.. Güzel yerler ama her zaman olduğu gibi bakım tutum sorunu var.. Bende 3 ay kadar önce bir tripod aldım, gece çekimi yapmaya heveslendim:-)) Ama balkondan çekmenin ötesine geçemedim daha:-)) Işık fotoğrafı güzelmiş, elinize sağlık:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef gittiğimiz yerleri aynı bırakmıyoruz. İlla çöplerimiz arkamızda kalacak. Tripota ben de çok alıştım sayılmaz. Makinanın elimde olmasını seviyorum ama bazen zorunlu

      Sil
  5. clandras, ya bu yeri özellikle ormanı, ağaçları unutamıyorum. yani en sevdiğim doğa böyle oluyor. ağaç orman ve gölge, güneş yok ter yok, nefes alıyorsun, su da var, hatta orda deniz olsa ne güzel olur :) kanyonları da çok severim. böyle camlı olanlar korkunç ama benim için. çok kanyon gördüm. yine ormanlık olcak ve bol yürücen kanyonda, öylesi güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fotoğraf açısından bakmıştım ve suyun az oluşu biraz canımı sıktı. Belki o yüzden çok sevemedim. Bir de pisti dediğim gibi. Kanyon ve yürüyüş kesinlikle iyi olur. Mevsim olarak daha serin bir zamanı seçmeli ama. Kaynıyordu hava resmen biz buralardayken.

      Sil
  6. Ne kadar güzel yerler 🤗

    YanıtlaSil

Yorum Gönder