Farklı Rüyalar Sokağı


 Farklı Rüyalar Sokağı ile ilgili tek cümlelik yorum yapmam gerekse "Saçma, alakasız insanlarla dolu ama bir o kadar da insanı içine alan bir kitap" derdim sanırım.

İlk okuduğum Nazlı Eray kitabı bu oldu. Daha kitabın ilk sayfalarında hem "ne saçma" dedim hem de çarçabuk okudum kitabı. Arjantinli diktatör Juan Peron’un karısı Eva Peron'un kitabı aslında. Los Toldos’ta piç olarak dünyaya gelen Evita, üçüncü sınıf filmlerde oynarken Peron'la tanışır ve first lady olur. Sürekli fakir halka yardımda bulunan Evita, bir anda halkın sevgilisi haline gelir. Henüz 32 yaşında iken kansere yakalanan 33 yaşında ise ölen Evita'nın öyküsü kitapta gitgellerle anlatılıyor. 

Mumyalanan Evita 23 yıl boyunca bir biçimde gömülmeden dolanmış durmuş. Günümüz dünyasında bir karaktere bir erkek melek Peron'un hikayesini anlatıyor,  bir Koreli doktor, bazı kişileri klonluyor, ismini hiç bilmediğimiz bir bayan yıllardır az gören gözü için çözüm arıyor....

Bitince üzüldüğüm kitaplardan oldu diyebilirim.


"Yıldızlar yoksulların pırlantasıdır"
Caravaggio

"Tuhaf bir şey hayat. İnsan yaşarken onu yorumlayamıyor, ama ben artık hayatla ilgili çoğu şeyi çözdüm. Yeni baştan başlayabilsem. Nasıl yaşayacağımı, neler yapacağımı çok iyi biliyorum. Bunu öldükten sonra anlamak acı."

Yorumlar

  1. nazlı eray efsane yazarımız yaa, ankaralı deli yazar, bütün kitaplarını öğütlerim, bunu okumadım ama okurum tabiii :)

    YanıtlaSil
  2. Ooo Nazlı Eray, efsane ile ilk kavuşma yaşanmış hayırlısı olsun, Eray okumalarına devam çünkü o saçmalamalar ayrı bir büyülü oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok iyiymiş. Kalemi süper yazarın. Bu saçmalıklarla insanı kendine bağlıyor resmen...

      Sil
  3. Bu yazarı hiç okumadım 🤔

    YanıtlaSil

Yorum Gönder