Ağaç Ev Sohbetleri


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusunu Kedi Mırıltısı'ndan gelmiş. 

"Hayatınızı değiştiren kitap ya da kitaplar oldu mu? Neden sizi bu kadar etkiledi? Başkalarına da önerir misiniz, başkalarını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?"

Tek bir kitabın hayatımızı değiştirebileceğini düşünmüyorum.En azından okumayı seven benim için böyle bir durum olmadı. Ama kitaplardan aldığım şeyler var tabi ki. Ben kitap okumayı biraz seyahat etmeye benzetirim aslında. Her kitapta (ki sevdiysem, içine girebildiysem) oralara giderim azıcık. Hele çok sevdiysem ve son sayfalara yaklaşmışsam ağırdan alırım bitmesin diye. 

Sevdiğim ve içinden bir şeyler aldığım kitaplar var. Fareler ve İnsanlar, Limon Ağacı, Sessiz Oda, Hayvan Çiftliği, Keklik....Bu kadar değildir de ilk aklıma gelenler.

Kesinlikle bu ilk anda yazdıklarımı öneririm. Ama başkalarını etkileme noktasını bilemem. Çünkü kitaplar ve filmler insanlarda farklı etkilere neden olur bence. Tamam çok insanın sevdiği kitaplar vardır. Mesela Küçük Prens. Ama bu kitabı hiç sevmeyenler de vardır belki. Ya da Küçük Kara Balık. Bir çocuk kitabı olsa da büyüklerin çıkaracağı çok ders var içinde. 

Biraz havada bir yazı oluyor sanki. Yapacak bir şey yok. Bu hafta benim yazının ayakları yere basmayacak...

Yorumlar

  1. Kitapların içine girebilmek, oradaki anlatılanlara eşlik etmek yada onlarla yaşamak sanırım bir anlamda da etkilemeyi sağlıyor. Ama başlı başına hayat değişmesi okunanlarla değilde yaşananlarla oluyor sanki :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım konuyu belirleyen arkadaş da bu kadar geniş düşünmemiş ama biz öyle algılamışız.

      Sil
  2. Bana da değişik geldi bu haftanın konusu. Eyvah dedim, ne yazacağım şimdi:) Neyse ki sonradan buldum aradığımı. Evet, kitaplar hayatımızı değiştiriyor illaki ve bunun çoğu zaman farkına varmıyoruz. Ancak tek kitabın hayatı değiştirmesi belki kişisel gelişim kitaplarında olur ama onlar benim tarzım olmadığı gibi hayatımı değiştireceklerini de hiç sanmıyorum. Sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel gelişim kitaplarını ben de sevmiyorum. Bir kaç kez okudum ama her seferinde aynı duygularla kapadım; tamam doğru şeyler söyleyorlar da hayat böyle formüllerle yürümüyor. Biz de çok zaman doğru olanı bilip yanlışı yapmıyor muyuz?

      Sil
  3. ha haaa sonlara doğru neşelendirdin yani vallası :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder