Ağaç Ev Sohbetleri 96


 Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu deeptone'dan.

"Aşı olacak mısınız? Yoksa aşı karşıtı mısınız? Aşı sonrası aşıdan dolayı hastalık veya ölümlerin olduğunu düşünüyor musunuz? Genel olarak aşı hakkında ne düşünüyorsunuz?"

 Aşımı oldum ben. 1. dozunu (eşim hastanede çalıştığı için eş durumundan erken olabilenlerdenim) 2. dozu da pazar günü olacağım. Bu dönem yaşananlar, bilgi kirliliği açıkcası beni tereddüte düşürmedi değil. Özellikle ülkemizde verilerin açıklanmaması, açıklananların sürekli hatalı olması (gerçekler o kadar hızlı ortaya çıkıyor ki) bir öyle bir böyle konuşulması çok kişiyi de etkiledi sanırım. Bir ara aşı olmama gibi bir tarafa kaydım. Nedeni de net sonuçların olmaması, henüz yeterli araştırmanın yapılmaması.  Ama baktım aşı olmayana yasaklar gelebilir. Oldum gitti. Biontech olanlardanım. Diğerine hiç hiç güvenim yok çünkü. Zararlı olmayabilir ama yararlılığı ciddi bir soru işareti. Kendi devleti bile onu yaptırtmadı (şu an yapılıyor mu bilmem)

Bana aşı karşıtı denemez sanırım. Sonuçta bugüne kadar etkinliği kanıtlanmış aşıları çocuklarıma yaptırdım, kendim olmam gerekenleri oldum.

Aşı ve ölümler konusu biraz istatistik. Yani aşı olup ölenler olmuştur belki ama olmasalar da ölecek olanlar var. Zaten genel olarak bir ilaç kullanırken kar-zarar durumuna bakılıyor. Hiç bir ilacın yan etkisi yok değil. Okuyoruz yan etkilerini "o ha" dediklerimiz oluyor. Ama yine de yaşadığımız sorundan kurtulmak için o ilacı kullanıyoruz. Bu da öyle. Corona döneminde okuduğum bilgilerden anladığım da bu. 

Twitter'da bir twite denk gelmiştim çok iyiydi;

"Aşının içinde ne olduğunu bilmiyoruz diye aşıya karşı çıkanlar Bim'den aldıkları köftenin içinde ne var biliyorlar mı?" (buna benzer bir yorumdu) 

Gerçekten yediğimiz, içtiğimiz şeylerin içindekini ne kadar sorguluyoruz acaba?

Yorumlar

  1. Doğru yediklerimiz ne kadar sağlıklı? Ekmekte bile neler var. Hazıra kondukça daha zarar veriyoruz sağlığımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en temel gıdalar bile katkılı artık.

      Sil
  2. he ya acaba neler yiyoz de miii :) biontech, yurtdışına çıkabilmek için de lazım yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışına çıkabildiğimiz yok anca yuriçinde geziniyoruz. Ama yine de nerede ne isteyecekleri belli değil. Yaptırdık bakalım...

      Sil
  3. Tweet çok başarılı:-)) Gerçekleri ileride göreceğiz. Her dönem illa ki birşeyler yazılıp, çiziliyor ama bu hepsinden farklı, yaşamadan görmek zor gibi:-) Bende biontech ilk do olanlardanım:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız yaşayıp göreceğiz. Artısı eksisi bilemiyoruz şimdilik.

      Sil
  4. bilmediğimiz o kadar çok şey hayatımızdaki. aşının içeriğini de anlatsalar anlamam zaten, tıp filan okumamız gerek herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru iyi diyeni dinliyoruz kötü diyeni dinliyoruz da aşının içeriğine bakmıyoruz aslında. İşte mahalle baskısı, yasaklar... olduk bakalım.

      Sil
  5. 2 dozumu da oldum . Mutluyum

    YanıtlaSil
  6. Ben şahsen aşının herhangi bir fayda sağlayacağına inanmıyorum. Belki psikolojik etkisi olabilir. Bununla birlikte hiç demeyeyim ama fazla bir zararının olmasını da beklemiyorum. Ana hedefe ulaşıldı neredeyse. Korku ve panik yaratarak onca ilaç ve aşıyı sattılar mı? Sattılar. Okuduklarım çerçevesinde bildiğimiz gribin laciverti bu Covid-19. Küresel sermaye bakalım başka ne oyunlar çevirecek, önümüzdeki maçlara bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha bu akşam benzerini diyordum. Tamam daha çok güvendiğimden biontech oldum ama düşünüyor insan; bu aşı kanser için başlatılmış bir çalışmanın sonucu. Yıllardır çalışılıyormuş zaten. 6 ayda corona aşısı bulunabiliyorsa neden bunca yıldır kansere aşı bulamamışlar peki? Her işin ucu paraya dokunuyor.

      Sil
  7. Hastalıktan ölenlerle karşılaştırınca bence aşı riski daha düşük. Ben de 2.yi olacağım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder