Sabahın ilk saatleri

 

17 günlük kapatılmadan önceki perşembe arkadaşlarla fotoğraf çekmeye çıkmıştım biraz. O gün bir abimiz sabah erken İnciraltı'na gitmiş, çektiği fotoğrafları gördük. Acayip canım çekti.

Haliyle eve dönünce Devrim babaya aktardım bu talebi "iyi gideriz" dedi. Geçiştirecek ya beni. Yer mi Türk çocuğu bu numaraları.

Sonra bir daha konuyu açıp "kaçta gideriz, üşenmezsen bisikletleri de götürsek mi" falanlar. Deniz'e de sordum "çok erken" dedi. Baktım güneş kaçta doğuyormuş. En geç 6 gibi falan orada olunmalı. Evden arabayla yarım saat kadar sürecek yol. Baktı ben ciddiyim işte o kadar da erken doğmazmış güneş, uyanırsak gidermişiz. Saati kurdum, sabah Devrim'i uyandırdım.


Sonuç....Mis gibi bir hava, bisikletle turlama, fotoğraf çekme, çiçek kokuları, kuş cıvıltıları. Bu arada epey bir kişi vardı. Koşan, yürüyen, çay içen, kahvaltı yapan. Üşenmeyip sık gidilmeli ya adamı uyandırmak mesele işte.



İnciraltı lagünde flamingolarda var. Lagünün etrafını turlayıp en yakın olabildiğimz yerde konuşlandık. Ama tele olmayınca çok yaklaşmıyor görüntü. Yine de uçsalar da öyle çeksem diye bir zaman bekledik orada. Yani o kadar da konuştuk accık uçsanız diye cık..Hepsinin kanatları açılsa ne şölen olurdu ama..Baba Devrim'i işe gideceğinden geri dönmek kaçınılmazdı.

 



 

Yorumlar

  1. Fotoğraflar harika görünüyor. Günün ilk ışıklarıyla gitmek ne güzelmiş. İyi gelmiştir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Ben erken kalkmayı severim zaten. Keyifliydi.

      Sil
  2. İlk fotoğraf ve flamingo fotoğrafları harika:-) Bu flamingolar hiç mi uçmaz acaba... Bizim İzmit Körfezi'nde de varlar (şaka gibi ama gerçekten varlar) fakat ne vakit çekmeye gitsem hep aynı yerde ve kıpırdamıyorlar:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sasalı'da uçma anlarına denk gelmiştik. Çok gösterişli oluyor. O zaman çekmiştim ama dediğim gibi ekipman ve uzaklık işi zora sokuyor. Bir ara onları da paylaşayım

      Sil
  3. orda lagün mü varmış, hımms annemlere sorarım, gitmişlermi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Epey kuş da var. Etrafında yürünüyor, bisiklet biniliyor. Çok keyifli bir alan

      Sil
  4. 2. fotoğrafı çok sevdim. İnsanı bisiklete binmeye özlem bıraktılar hala inanamıyorum. Çok güzel zaman geçirmişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O alanı ben de çok sevdim. Aslında yıllardır ara ara gideriz tam bu noktaya hiç gitmemişim.

      Sil
  5. Fotoğraflar harika görünüyor:)Güzel bir gün olmuş sanirim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sabah saatlerini oldum olası sevmişimdir.

      Sil
  6. Keyifli günleriniz olsun. Benim de canım çekti fotoğrafları görünce:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli bir etkinlik. Tadı damağımda kaldı.

      Sil

Yorum Gönder