Ağaç Ev Sohbetleri 92


 Bu haftanın konusu yine Deeptone'dan. Geçen hafta olduğu gibi yine ciddi ve önemli bir konuya yer vermiş sorusunda.

"Sosyal deney videoları hakkında ne düşünüyorsunuz ve böyle bir deneyle karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu?"

 Bizim ülkede biraz cılkını çıkarıyorlar sanki bu işin. Yakın zamanda vardı bir youtuber Doğu kökenli kişilerin yardımveserliğini deneyip kayda almıştı. İşte parası olmadığını söyleyip çocuklardan kendisi için yiyecek almasını falan istemişti. Ne yani çocuklar ona yiyecek almıyorsa-alamıyorsa bu kötü oldukları anlamına mı gelecek? Gizli kamera var işin içinde. Çocukları taciz etmek bir yerde. 

Sosyal deney nedir? İnsanların belli durumlara vereceği tepkiyi görmek, araştırmak. Peki bunu yapan kişi kim olmalı? Bence eğitimli biri. Her önüne gelen "ben sosyal deney yapıyorum" deyip eline telefonu alıp gizli gizsiz çekim yaparsa olmaz. 

Artı sosyal deney yapılırken izin alınması gerekmez mi? Bir araştırma yaparken deney grubu bir de kontrol grubu vardır bildiğim. İnsanlardan izin alınmadan yapılan bu tür gizli çekimlerin yasal sonuçları olmalı bence.

Bir tık için yapılan şeyler var. Bir tık için yapılan çok şey var aslında. İnsanlar o kadar sindirilmiş ki rahatsız olasalar da çok zaman ses çıkartmıyorlar. Belli kurallar çerçevesinde ve halkı rencide etmeden olabilir. Ama işte oluyor mu? Hiç sanmıyorum . Ben karşılaşsam rahatsız olurdum sanırım. Hiç denk gelmedim. 

 


Yorumlar

  1. Ben bu tur seylere cok kiziyorum basima gelse cok kizarim gerçekten cunku insani rencide ediyorlar dedigin gibi

    YanıtlaSil
  2. Çok abartılan ve saptırılan bir konu oldu. Gerçekten bir yararı olmayacaksa veya bir konuda önlem almaya yardım sağlamayacaksa hiç gereği yok. Güzel açıklamışsınız.

    YanıtlaSil
  3. Düşüncelerinize içtenlikle katılıyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder