Yasaklı bir 3 gün daha bitti

Hafta sonu yasakları zaten beni mutsuz ediyor üstüne bir ek yasaklı gün mutsuzluğun dibi demek resmen. Daha 23 nisan'ın cumaya denk geldiğini bilmeden geçen hafta cuma günü için "Urla'ya gidip deniz sezonunu açalım" demiştim ben. O da ne o gün yine yasak. Bir de üstüne pırıl pırıl ve sıcak hava. Gerçekten Urla'daydık ama "yassak hemşerim" modunda, mutsuz bir kadındım. 

Hadi bari ertesi gün tarlada çalışırken güneşlenirim diye kendimi avutmaya çalıştım. Cumartesi saban erken tarladaydık, üşütecek kadar serin bir hava ve aralıklarla tüm gün süren yağış:((( Çalışmak için fena bir hava değil. Toprak yumuşak, yakan bir güneş yok. Çalıştık çalıştık döndük eve. 

Bunlar tarladan ceple çekimler. Öyle eve dönerken içerilere girmeden, her yer çamurdu çünkü.


Dün, pazar günü, evde tatil. Yorulduk ya. Bu arada bazen çapa, ağaç dibi temizliği cidden yoruyor. Tarla sonrası 2 gece falan el bilekliği takıyorum, ciddi ağrı-acı oluyor çünkü. Neyse tarladan ve evden topladığım bir dünya asma yaprağını sardım, 2 makina çamaşır yıkadın dinlenme günümde. Şimdi bu yaprakları dondurucuya atacağıma sarıp atayım, tarlaya giderken hazır gıda olur düşüncesiyle. Sarma sararken bir taraftan fotoğraf okuma videoları izledim. Deniz bir ara " sen hala sarma mı yapıyorsun? Bütün gün sardın, çamaşır yıkadın" diyerek ne berbat bir gün geçirdiğimi anımsattı.





 

Yorumlar

  1. Bu aksamı bekliyorum yasaklı 15 gün olacak mi diye

    YanıtlaSil
  2. Talihsiz bir haftasonu olmuş.
    Sarmaları afiyetle yiyin İnşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o kadar da kötü değil. En azından doğaya çıkabilme şansımız var bizim. Çok kişiden şanslıyız.

      Sil
  3. Yorucu bir haftasonu olmuş. Yasaklar da tuz biber ekiyor tabi. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorgunluk sorun değil. Yasaklar moral bozucu oluyor. Kimine yasak kimine değil durumları

      Sil
  4. heey tahmin etmiştim, haftasonu çiftçilik yaparsınız diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem mecbur. Ağaçların dibi fena ot onlar temizlenmeli. Domates, biber diktik, kendimiz için. Geçen yıl şişe domateslerimi buradan yapmıştım iyi oldu. Fena halde temizlenecek ot var etrafta. Çocukların alerjisi olduğundan olabildiğince çok temizlenmeli.

      Sil
  5. Doğanın güzelliği iyi ki var. Uzun süreli bir kapanma daha geliyor. Bakalım nasıl kafayı bozmadan kalacağız evlerde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor iş. Özellikle bir yıldır evlerde kalan kesim için. Şu bahar günleri nefes almayı esirgiyorlarlar onlardan yine

      Sil
  6. Tam kapanma geldi sonunda... Deniz sezonunu biraz daha ertelemeniz gerekecek.. Umarım bir faydası olur da yaz mevisimini kurtarırız:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yararlı olacağına inanmıyorum. Sadece rakamları az göstermek için bir yöntem. Herkes çalışıyor. Üretimde olmayanlara yasak var sadece.

      Sil
  7. en azından açık havadaydınız bahçe de var 15 gün şimdi geldi bakalım ne olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle şanslıyız biz. Şu dönemde bazı insanlar o kadar büyük bir kapanma yaşadı ki. Bu yasaklardaki isyanım sadece kendimle ilgili değil aslında. Ama insanlar susuyorlar ya kızıyorum artık.

      Sil

Yorum Gönder