Tam kapatabildiklerimizden misiniz?


 Neymiş 1 gün fazladan kapanmaya yakınmayacakmışsın. Böyle gelirmiş 3 haftalık yassak...

Yine en komiğinden tam kapanma geldi. Eski yasak genelgelerini kopyala yapıştır yapmışlar resmen. Bir kaç değişiklik var. Hafta sonu zaten çalışmayanlar mesela onlar çalışacak gibi. Bir de konaklama yerlerinde kalanlar rahatça dolaşıyordu şehri onu engelleyeceklermiş.

Tam kapanma yasaklarına göre; 

Çocuklar-gençler site bahçesine bile çıkamayacak ama 400 bin kişinin gireceği ALES ertelenmemiş. Üretimde çalışanlar, sağlık, tarım, ekmek, din adamları, adliyeler, bankalar, kamu kurumları (esnek çalışsalar da açık) turistler hep sokakta. Doğal olarak şoför, güvenlik güçleri, tbmm mensupları vs. de muaf. Marketler açık, görmedim ya avm'ler de açıktır sanırım.
 
Araç muayene istasyonları açık mesela, anladığım kadarıyla faturalar da okunacak. O kurumların çalışanları muaf çünkü. Yani kasaya para girecekse açığız durumu. 
 
Yasak olanlar; parkta yürümek, çocuk parkında oyun, yüzmek, sahilde yürümek.
Tam kapanma "gidin çalışın gelin, aracınız yoksa toplu ulaşımda kapalı alanda birlikte seyahat edin, sonra eve tıktığımız kesime coronayı bir güzel bulaştırın" olmuş azıcık. Zaten aylardır eve tıkılı olan 65 yaş üstü, sürekli ekranlardan ders gören çocuklar-gençler. Belki akşamüstü azıcık nefes alıyordu onu da engelliyorlar.

Bana kızanlar olabilir ölümler, virüs diye. Ama böyle kapanma olmaz ki. Zaten çalışan yine sokakta olacak. İş yerlerinde virüsü kapan eve getirecek. Aylardır söylüyorlar en çok bulaşan yerler kapalı ortamlar, evler diye. Eeee siz insanları bir kapalı ortamdan bir başka kapalı ortama tıkıyorsunuz. Üstüne aylardır evden çıkartmadığınız kesimi daha çok tehlikeye atıyorsunuz. Ve bunlar sadece turist gelsin, birilerinin otelleri dolsun diye. 

Kesinlikle yaşadığı coğrafya insanın kaderi

Yorumlar

  1. Ben bu gruplarda bankayı anlayamıyorum. Market dışında bir yere girmek yasak isr bana bankada yasaktır. E şubeye gidemeyeceksem personel şubede ne yapacak çok merak ediyorum. Cuma günü arkadaşları arayacağım kim geliyor diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bana da tuhaf geldi. Ama çok insan dışarıda onlar için sanırım.

      Sil
  2. Öyle görünüyor ki tam kapanma süresi sonunda öyle yada böyle vaka sayıları düşecek/ düşürülecek ve yaz sezonu için yine her şeyin serbest bırakılmasına yol açılacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rakamların azalacağı kesin. İşe de yarayacaktır ama bu kadar insan çalışırken nasıl?

      Sil
  3. sen böyle anlatınca valla sahiden de komik bir kapanma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))))))) Artık yordu saçmalıklar-haksızlıklar.

      Sil
  4. kapanma değil ki bu kandırmaca işte...

    YanıtlaSil
  5. Ayın 30'unda birçok şirket için vergi işlemleri yapılması gerekiyor; ama bankalar kapalı. Tam kapanmada sınav olması çok anlamsız. İnsanlar korona oluyor; ama hastane dönüşü toplu taşıma kullanıyor mecburen. Her şey o kadar anlamsız ki... Son 3 günde açıklama yapılıyor. Şimdi herkes şehir değişimi için uçakları, otobüsleri dolduruyor. :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder