Oscar adayları/ Onward

Oscar adayları içinde seyrettiğimiz ikinci animasyon Onward oldu. Daha önce Saul'u izlemiştik.

Daha önce sihirlerin hakim olduğu dünyada zamanla teknolojik gelişmeler olmuştur. Artık evler elektrikle aydınlanıyor, sentorlar araba kullanıyor, elflyer okula gidiyor...

Hala sihre inanan Barley, eski zamanları yaşatmak için uğraşan bir genç. Kardeşi Ian ise o daha doğmadan ölen babasını özleyen kardeşi. Ian 16 yaşına girdiğinde anneleri onlara babalarından kalan bir hediye veriyor. Hediye asa ile 2 kardeşin babalarını 24 saatliğine görme mücadelesi başlamış oluyor.

 

Animasyon sevenler kaçırmasın bence. Oldukça eğlenceli bir komedi. En azından biz sevdik.

Bu arada animasyon Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklanmış. Gerekçesi ise LGBTi bir karaktere yer vermesi. Söz konusu diyalog LGBTİ karakter Specter'ın  "Ebeveyn olmak kolay değil, hele yeni bir aileye girdiysen. Kız arkadaşımın kızı saçımı çekti"demesiymiş. Rusya'da bu söz sansürlenmiş. Seyrettiğimizde farkettik ki bizde de sansürlüydü. Kız arkadaşım değil sevgilim diyordu çeviride. 



 

Yorumlar

  1. Bu tür şeyler benim niye ilgimi çekmiyor:(

    YanıtlaSil
  2. Animasyonları çok severim listeme aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Animasyonları da mı sansürlemeye başladık yahu :/

    YanıtlaSil
  4. Animasyon filmler her zaman ilgimi çeken tarz filmler, teşekkürler öneri için:-)

    YanıtlaSil
  5. böyle sansürler inanılmaz saçma görmeyerek var olmadığını olmayacağını düşünmek bu çağda en basitinden ayıp yani :-((

    YanıtlaSil
  6. onward izlemiştim, animasyon en sevdiğim şey yaa :) sansür saçma tabi de lgbt den bıktım sinemada ve dizilerde valla bay geldi :) sonra kendi adaylarını da seççen de mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç seyredilecek film daha var:ondan sonra olabilir sanırım.

      Sil
  7. Karyayla izleyeyim bunu 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder