Pieces of A Woman



 Pieces of A Woman filminin ilk yarım saati evde doğum olayına ayrılmış. Martha ve kocası Sean evde doğum kararı almış ve doğum başladığında anlaştıkları ebeyi çağırmıştır. Ancak ebe başka birdoğumda olduğu için yedek ebe gelir. Başta herşey yolunda iken bebek doğduktan kısa süre sonra ölür. Filmin bundan sonrasında Martha'nın bu durumla başa çıkmaya çalışması, kocanın yeniden alkole dönüşü, Martha'nın annesinin ebe ile giriştiği hukuki mücadele var.

Film en iyi kadın oyuncu dalında Oscar'a aday. Martha rolündeki Vanessa Kirby. Ben filmi sevmedim. Filmi taşıyan doğum sahnesi mesela; doğumhanelerde epey bir çığlğk olduğunu bilen biri olarak kadın çok cesurdu diyebilirim. Hadi buna tamam diyelim. İnsan hiç mi terlemez, hiç mi makyajı akmaz? Çocuğun kalp atışı alınmıyorken hiç mi endişelenmez? 

Filmin bundan sonrası da aşırı durağandı sanki. Hatta yarısında bırakıp hadi tamamlayayım deyip ertesi gün bitirdim filmi. Film-dizi zevk işi. Bana bir doğum sahnesine yüklenip olayı götürmeye çalışmışlar gibi geldi.

Yorumlar

  1. filmlerde doğum sahneleri izlemek hiç keyifli olmuyo evet yaaa ama filmi izlicem tabiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum sahnesi beni rahatsız etmedi sıkıldım. İzleve yorumla. Merak ediyorum görüşlerini.

      Sil
  2. Ay yok ben almayayım stres olurum doğum sahnelerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin komiği ben sıkıldım. Hani olayı bilen-yaşayan biriyim ama..

      Sil
  3. Doğum sahneleri benim için bir filmi çekilmez kılanlar listemde ilk üçte:)Sevmiyorum cidden ve dediğin gibi makyajı bile akmadıysa hiç de inandırıcı değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mu kötüledim filmi bilemedim şimdi. Oscar adayı olmuş, belki ben anlayamadım.

      Sil
  4. Doğum sahnesinden çok etkilenenlerdenim Saadet... Sonra ki tepkisizliği ve donukluğunu ben hep acıyı yaşama konusundaki tarzına bağladım.
    Ama dediğin gibi zevkler ve renkler :)
    Keyifli seyirlerin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ki. 2 doğumum da normal oldu benim. Hatta Ada fazlaca normal (az kassam evde olacakmış) beni hiç etkilemedi. Sıkıldım, yapay geldi. Ama benim görüşüm bu. Genel olarak etkilenen çok.

      Sil
  5. Aslında nette gördüğümde benim de ilgimi çekmemişti, oskar adayı olunca izledim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder