Yılbaşı tutsaklığı ve filmler


 Yılbaşı malum bu yıl tutsaklık oldu azıcık. Hani bana kızanlar olacaktır. corona ve tedbir gerekli, şarttı falan. Kendini bilen zaten aylardır korunuyor. Bilmeyen yine yapmıştır yapacağını. Kapalı kapılar ardında nasıl engellersiniz. İmkanı olan Ege'nun kıyılarına aktı yine. Turistler zaten dışarıda. Camiler açık; aile içinde bulaşan virüs komşulardan bulaşmıyor çünkü. Alışveriş deyip maaile sokakta insanlar var. Bizim ev cadde üstü her daim araba geçiyor. Hepsi mi izinli, ihtiyaçtan bunlar? Cami çıkışı açıklamalar, metro açılışları (bunlarda kalabalık olmuyor ya) da tam gaz. Olan bize oluyor. Tüm bu önlem kalın evdelere karşın İngiltere'den gelişlerde test zorunluluğu ertelediler ve cillop gibi 15 tane mutasyonlu virüslümüz oldu. Azıcık sinirliyim de...


The Dreamers- Düşler, Tutkular, Suçlar; Atmosferi müthiş bir film. 68 yılı Fransa'dayız. Kıyafetler, mekan (zaten adamlar tarihi dokuyu koruyorlar) Ama işin kötü tarafı filmin çoğu bir ev içinde geçiyor. Hoş o evde buram buram tarih kokuyor ya. 

Fransa'da alevlenip tüm dünyayı etkisi altına alan '68 olayları sırasında, birbirine aşırı bağlı olan  Isabelle ve kardeşi Theo kahramanlarımız. Aileleri tatile çıkınca yeni tanıştıkları Matthew'de yanlarına taşınır. İçki, tartışma, okuma ve ortaktutkuları sinema. Filmde yoğun bir erotizm var ancak rahatsız etmiyor. Verilmek istenen siyabsi mesaj çok yeterli olmamış gibi geldi bana. 


 Cicada Song- Ateşböceği Şarkısı

Dün Deeptone'de görüp hemen izlediğim film. Karen ve Latin sevgilisi Meksikalı bir işçinin yeğenini ortadan kaldırılmasını araştırmaya başlar. Olayın geçtiği yer küçük bir kasaba ve çiftçilikle uğraşıyorlar. Olayı azıık deştiklerinde başka çocukların da kaybolduğunu ama sınır dışı edilmekten korktukları için polise gitmediklerini anlıyorlar. Karen sevgilisi Annabella da ortadan kaybolunca olayı daha da deşer ve işin pek de küçük olmadığını anlar.



ve Eltilerin Savaşı; Aslında filmin adı çok şeyi açıklıyor zaten. Gupse Özay kesinlikle komedi işini biliyor. Kimi sahnede epey gülme garantisi veren bir film. Hele çocuk yapmaya çalışma savaşları.


Yorumlar

  1. filmleri nor edeceğim izlemek için. Gupse özayın filmini beğenmiştim. Aşk tesadüfleri sever 2 de güzel tavsiye ederim.Virüs ney miş ya , işlermi bizimkilere:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virüs işler mi işlemez mi bilmiyorum ya anlamsız yasaklardan sıkıldım ve sinir olmaya başladım.

      Sil
  2. Eltilerin savaşı filmine geçen tv de sonuna denk geldim.
    Bu ara adını sık duyuyorum. Tam da izlerim Inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de televizyonda denk geldik ama başından olunca seyrettik. Uzundu işte bir de televizyonda reklam sorunu var.

      Sil
  3. haklısın bizim orada da herkes dışarıdaydı maalesef...:-((

    YanıtlaSil
  4. üç film de güzeeel :) gupseeeee, görümce de komik film bu daaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Maalesef bizde de cebinde parası olan başka sıradan vatandaş baska yaşıyor koronayı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder