AĞAÇ EV SOHBETLERİ 75


 Sonradan dahil olduğum etkinlik Ağaç Ev Sohbetleri'nde 75. hafta konusu Sessiz Gemi'den gelmiş.


"Bir gün denemeliyim dediğiniz, merak ettiğiniz ve belki bir gün ben de yaparım diye düşündüğünüz bir şey var mı? Belki bir spor, bir dans, bir çeşit gezi türü, bir yaşam stili, bir yemek, bir araç veya cihaz, belki bir oyun.. Yani aklınıza gelebilecek her şey olur. Sadece düşünün bakalım bir gün ben bunu yapmak isterim, yapmalıyım dediğiniz ve size ilginç gelen o şey nedir?"

Aslında şu an, şu gün yapmak istediğim şöy; bir kaç ev ötede 2 haftadır çalışan ekskavatörün altına bomba koyup ortadan kaldırmak. Hadi yaptım diyelim yenisini getirip taş kırmaya devam etmeyecekler mi? Tüm yaz okul bahçesi içinde devam eden kırma, artık son köşe arsa kaldı oh bitiyor dediğimiz evin zemin kırması derken bir evi yıkıp hop onun zeminini de kırmaya başladılar. Buralar o kadar kayalık ki yeni dönem evleri yapılırken (işte bu kot olayı falan) iyice bir aşağılara inip öyle temel atıyorlar. Biz evi aldığımızda etraf boştu. Zamanla  o boşluklar kırıla kırıla doldu. Yetmedi insanlar evlerini müteahhite verdi onlar yıkıldı, taş kırıldı yine yeniden. 

Mesela bizim eve sıfır binanın bu tak tak olayı 1 aydan uzun sürdü ve benim mutfak dolaplarındaki tabak çanak sürekli yer değiştiriyordu. Sinir krizi geçirme eşiğine gelmiştim o günlerde. Zaten 1 ev daha yıkılıp yeniden taş kırılma olursa evi terketmeye karar verdim bugün itibariyle.  Hoş daha mevcut olan de bitmedi ya hadi bunun sonunu da bekleyeyim dedim. 

Zeten migren sıkıntısı çeken, menepoz eşiğine gelmiş kadına bu kadar gürültü eziyeti ederlerse valla her şeyi beklesinler derim.

.................................................................

Ama gerçekten mi ne isterim. Bir karavan alıp, dolaşmak, fotoğraf çekmek, yürümek, yüzmek, yıldızları seyretmek. Umarım bir gün koca kişisini razı edeceğim buna.

 

Yorumlar

  1. Tam benim oğluma göreymiş. Pek seviyor inşaat izlemeyi. Iş makinelerini.
    :)
    Karavan evet. O da benim istediğim bir şey aslında. Yazmayı unutmuşum.
    :) benim koca kişisi de pek razı değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükken benimkiler de severdi. Fuara bu aletleri görmeye giderdik her yıl.

      Sil
  2. Meslek dışında ekskavatörü yerli yerinde kullanan kişiler oldukça az. TV haberlerinde bile her türlü inşaat makinesine dozer deyip geçen spikerleri duyduğumda gülüyorum. Neyse ki ilk isteğinizin bir süre sonra gerçekleşeceğinden emin olabilirsiniz:) Karavan olayı sizin için çok haklı bir istek. Gezmeyi, fotoğraf çekmeyi seviyorsunuz. Blogger Handan Hanım'dan sonra sizin de bir an önce karavanınıza kavuşmanızı dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım karavan ve gezmek her daim olsun....Bende 2 erkek çocuğu var. Küçükken iş makinalarına hayradılar. Sanırım belli bir yaşta hepsi öyle. Fuara o makinaları görmeye giderdik her yıl, izin verilirse bindirirdik falan. Onlardan çoğunun ismini öğrenmiştim vakti zamanında. Hatalı kullanımı hemen düzeltir çocuklar malum. Bir de dinazor kültürüm epey gelişmişti.

      Sil
  3. Seninle hayatımız 1 e 1 ayni

    YanıtlaSil
  4. ay of yazık sanaaaa amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yazık bana. Benden sonra da benim çenemi çekmek durumunda kalan koca kişisine yazık sanırım

      Sil
  5. ayy çok sinir bozucu bir dönem bizim de evin yanında vardı inşaat ama bu derece bir şey değil matkap çekiç ve demir kesme sesleri olurdu genelde. bir haftadır ben de migren ağrısı çekiyorum bugün sonunda geçiyor gibi kansızlığa karşı bir şeyler uyguladım, kansızlığın çok etkisi oluyor, çay içmeyi bıraktım ıspanak siyah üzüm ve pekmez tükettim sen de bunları dene belki faydası olur. ağrı ilk başladığında ölüyorum herhalde diye düşünmüştüm. bana hiç bu kadar bir acı vermezdi migren yıllardır çünkü. inşaat olayı da bir an önce biter umarım. vee karavan hayali benim de vaar umarım gerçekleştirirsiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kansızlık ben de kronikleşti sanki. Aslında dikkat etmeye çalışıyorum ama bir nedenden demir emilimi yok gibi ben de. Doktora da gittim birkaç kez hiç özenli bakmıyorlar. Migren bende ilk 17 yaşında tespit edildi (yaş şimdi 47) yıllar içinde çeşitli kereler hekime gittim (Çapa ağrı kliniği, dokuz eylül falan) hep migren dediler bir de saplantı baş ağrısı diye bir şey dediler. Hatta verilen bir ilaç beni helak etmişti gece bir uyuyordum öğlene kendime gelemiyordum. 2 gün yuttum attım çöpe kutuyu.

      Sil
    2. sağlık ocağına gidip aşırı yorgun olduğunu kansızlığının olduğunu bunun sonucunda da migrenin tetiklendiğini söyle ve kan tahlili iste ben de öyle yaptım her gittiğimde demir eksikliği çıktığı için demir ilacı veriyor aile hekimim. doktor ve hemşirelerin dediğine göre besinlerden demir almamız yeterli olmuyormuş tam olarak düzelmesi için o yüzden demir ilaçları takviyeler önemli çünkü tam düzelmesi aylar sürüyor ilaçla bile. belki demir değerleri düzeldikçe migren atakları hafifler. bende yıllardır bu kadar kötü olmuyordu ama demir değerlerim yine dibe vurmuş aşırı çay tüketiyordum iki aydır onun yüzünden oldu sanırım. bir de migren atağı olduğunda ensene, şakaklarına ve alnına buz uygulaması yap şişen damarları daraltıp sakinleştiriyor

      Sil
    3. Demir ilacı aldım ama kabızlık olayı var. Zaten sıkıntılıyım ilaç iyice beter etti beni. Migren ve demir eksikliği bağlantısını bilmiyordum ama. Teşekkür ederim....

      Sil
  6. ooo sabırlar dilerim, hiç sevmiyorum ben de dış sesleri :( gerçekten yıpratıyor... umarım bir an önce kurtulursun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen en nefret ettiğim şey. Tabik kuş vs. sesleri hariç.

      Sil
  7. Sürekli gürültülü bir evde oturmak insanın kulaklarını olduğu kadar sinirlerini de rahatsız ediyor. O kadar haklısınız ki... Umarım karavan hayaliniz gerçekleşir en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of hem de nasıl. yakınmak huyum değildir aslında. Ama cidden yıllardır artık bitirdi beni bu ekskavatör gürültüleri. Zemin aşırı kayalık. Hatta şu 6.9'luk depremindışındaki sarsıntıları hissetmiyoruz (bu iyi tabi ki) Öyle olunca da 2-3 metre dibe doğru kayaları kırmak hem aşırı gürültü yapıyor hem toz. Ve bu haftalarca sürüyor. İşin talihsiz tarafı 2 saftirik biz "ne güzel etrafı bomboş ev" diye sevinirken o boşlukların dolacağını düşünememiş olmamız.

      Sil

Yorum Gönder