Fargo

Daha önce filmini izleyip sevdiğim Fargo'nun dizisinin ilç 3 sezonunu da bitirdim. 4. sezon da başladı ama ona henüz başlamadım ben.

Filminden esinlenerek 2014 yılında başladı dizi. Aslında ilk sezonu epey önce izlemiştim ya araya zaman girince takibi bırakmıştım. İlk sezon epey bir filmle örtüşüyor.


 

Her 3 sezon da birbirinden farklı görünse de bir noktada birbirleriyle örtüşüyor aslında. Çünkü farklı zaman dilimlerinde geçiyor hikaye. İlk sezon ikinciye göre daha yakın zamanda geçiyor. Salverson ailesi mesela ilk 2 sezonda vardılar.


Dizide geçen olaylar her ne kadar kurgu da olsa "gerçek" vurgusu yapılıyor sürekli. Olaylar Minesota'da kar-kış zamanında geçiyor. Kar temasının getirdiği bir yavaşlık var haliyle ama yine de insanı saran bir aksiyonu var dizinin. Seyrederken yorumlara takılıyor gözüm. Özellikle 3. sezon epey eleştirilmiş. Ama ben sevdim. O garip durağanlık, ters köşeye yatıran karakterler, biraz kara mizah...

İlk sezonda karısı öldüren pısırık bir sigorta poliçesi satıcısı ve yolları kesişen kiralık katil var. İkinci sezonda bir nevi çete savaşı. Bilmeden bu savaşın fitili ateşleyen kuaför. 3. sezonda iki kardeş arasındaki çatışma. Biri zengin olmuş, diğeri belli bir yere gelememiş. 



 

Yorumlar

  1. Dizi izlemeyi özlemişim. Ama zaman ayıramıyorum. Zira başlayınca çekirdek çitler gibi bağımlılık yapıyor. Başlayınca tüm sezonu bitiresi geliyor insanın. Fargo'nun kara mizah ögesi oldukça dikkat çekici, filmiyle örtüşen o ilk sezonu izlemek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bağımlılık bende de var. Ama fırsatım oluyor genelde. Çocuklar ders yaptıklarından arada kitap, photoshop, dizi... sessizce takılıyorum ben de.

      Sil
  2. filmine bayılmıştım ödül almalı bu film demiştim ve almıştı da diziye henüz başlayamadım maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevdim. Zaten diziye başlamamın nedeni de film. Bir ara bakarsan seversin eminim.

      Sil
  3. aaa fargo nun yeni sezonu mu varmış oleeey hemen izlicem :) diziyi de severim filmi de zaten efsane :) oyuncuları daaa hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 4. sezon başladı ya ben başlamadım henüz. Hepsini bitirsinler seyrederim.

      Sil
  4. Filmi izlemedim hatta ilk defa duydum. Diziyi not ettim bakayim bende.
    İyi geceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel film bence. Tabiki her zevke hitap etmeyebilir.

      Sil

Yorum Gönder