Tarladan kareler



Eh yani benim tarla fotoğraflarım bitmez. Birkaç hafta önce tarlaların hasadı hep yapıldı ovada. Aşırı sıcaklar ortaları kuruttu haliyle. Buralarda genelde hayvan yemi dikiyolarmış. Ben de adamlar çalışırken epey bir çekim yapmıştım. Bu çatıdan dalların arasından.


Devrim'e poz verdirdim. Aslında orakla olacaktı kafamdaki kare unutmuşuz. Tırpanla denedik. Tam istediğim olmadı sonra deneriz dedik. Ben fotoğraf çekeceğim diye Devrim'i çeşitli konularda epey bir karesi birikti bu arada. Kaprissiz mankenim:)))


Taladaki üzümlerimiz. Malesef az ürün var ama lezzeti süper.


Bu da bu haftanın böcüsü. Deniz balık tutarken yem yapmak için çekirge topladı. Onlardan birini çektik biraz. Tam kamufle kendisi. Bazen 2 kare arasında nereye gitti arandım.




Bayram tam çalışma modunda geçti bizim. Annem kurban kesiyor, ilk gün geldiler, parçalandı, iş bittiderken biz sabah 3'ü buldu yatakla buluşmamız. Ertesi gün de bahçede işimiz vardı. Ordan Urla Devrim'in ablası. 3. gün tarla işleri. Orada şişe domatesi yaptım olanlardan, erkekler sulama işlerini hallettiler. Ertesi gün Deniz balık tutmak istiyordu. 5'te kalkılıp Altınköy'e gidilecek. Hadi 4 olsun ben de kuyruklu yıldız çekmeyi denerim dedim. Gittik ya nasıl bir rüzgar fena. Kuyruklu yıldızı göremedik bu kez. Rüzgardan donduk havluları sarınıp ben fotoğraf çekmey çalıştım ya tripot olayı yaş. Deniz de balık tutamadı. Üşüdüğümüzden denize de girmedik. Gerisin geri Urla'ya döndü. Kahvaltı sonrası ev ve yeniden şişe domatesi yapımı.

Bu arada o çok sevdiğimiz koy artık fena halde kalabalık. Daha önce olmazdı çadır alanı olmuş resmen. Hadi insanların gitme hakkı yok mu diyelim ya nasıl bir çöp olayı. Dönüşte hava aydınlanmıştı her çalı dibi ayrı çöplük. Tuvalet duş olmayan koyda koku da oluyor haliyle. İnsanlar ayak bastıkları yerleri neden pisletirler? Bir daha geldiklerinde kimin kaldırmasını umuyorlar o çöpleri? Yıllardır gideriz bu koya eskiden 5 lira gibi cüzi bir para alınrdı, kalabalık değildi, duş-tuvalet vardı. Şimdi iş çığrından çıkmış. Şu tek kare, bu yol boyu buna benzer çok görüntü var malesef.




Yorumlar

  1. O çöpleri atanları bulup tek tek yediriceksin, başka bir yol göremiyorum... Çok güzel fotolar yine, favorim ilki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim ama işte. Teşekkür ederim...

      Sil
  2. Canım yerleri rezil ediyorlar gerçekten üzülüyorum. Tırpan ve orak kullanımı olduğuna göre dağlık bir bölge sanırım. Güzel fotoğraflar, keyifli bir yazı, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef. Her güzel koy, ormanlık alan bir biçimde bozuluyor ve hep sorumlusu biz insanlar. Tarla dağlık değil ova. Ot oluyor. Sürdürdük ama yağmurlarla yine çıktı. Ağaç olduğu için tam sürdürme olmuyor. ağaçlara yakın yerleri biz temizliyoruz yine.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Evet benim böcülerim çoktur, ünlüdür. Severim onları çekmeyi. Kaprissiz mankenlerim. Flu olduysa sil. Nasıl olsa ardını soran yok:))))

      Sil
  4. son fotiyi çektiğin yerin adı neeee :) üzümlerin türü neeee :) ne güzel her şey güzel, çiftlik hayatı gibi, urla western :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urla Altınköy. Site içinden geçilen güzel bir koy ama son yılllarda fazla kalabalık ve kirli.

      Sil
    2. Evet azıcık öyleyiz hele bu yaz. Her hafta sonu tarla, doğa olayı. Urla'ya uzağız aslında. Bulunduğumuz yere en yakın köy 5 km falan. sessizlik acayip güzel.

      Sil

Yorum Gönder