Tarhana yapımı

Hayat gezmekten, keşfetmekten ve fotoğraf çekmekten, (kitapları da unutmayalım, biraz da film...) ibaret olsa keşke. Ama işte yemeden olmuyor. Yemek için hazırlamak gerekiyor. 

Kışlık tarhanamı hazırlamıştım tatil öncesi. Hoş yetmeyecek gibi sanırım yeniden yapmam gerekecek. Hazır yapmışken shutterstock'a eklemek için fotoğraflar da çektim. Mutfak çekimleri konusunda çok yol katetmem lazım. Ama genelde indirilen kategorilerden oluyor. Bana çekim için hazırlık aşaması zul geliyor. Bir de uygun ışık ve yer temini var işin içinde...


Neyse efendim gelelim tarife. Baştan diyeyim mutfakta otorite denemez bana. Temiz, güvenli gıda tüketmek adına bu yollara düşenlerdenim. Değilse hiç işim olmaz bu işlerle. Tarhana da sevmem zaten. 

Ben 1.5 kilo üzerinden yaptım. Domates, kırmızı biber, soğan, kese yoğurdu; bunları 1.5 kilo aldım. Yıkadım, doğradım, kaynattım. Rondodan geçirdim. Annem koymaz ya içine bir baş sarımsak da ekledim ben. Soğuduktan sonra ununu ekleyip hamur haline getirdim. Ki bu aşamayı hep annem yapıverirdi. Corona malum git geli azaltınca ben yaptım. 7 gün boyunca gün içinde karıştırarak beklettim. Zaten kabarıp duruyor.

Temiz sofra bezleri üzerine kaşık kaşık serdim. Bence en gıcık aşaması burası; Gün içinde git gel o hamurları çevir, kurudukça küçült. Tam kurumadan rondodan geçir yine...

Kurumuş halini de gölge bir yerde bir hafta kadar beklettimb Bu sıcakta gerek yok sanırım o kadarına ya biz tatildeyken bekledi benimki. Sonra da bez kesede kışı beklemeye aldım kendilerini.

 


 

Yorumlar

  1. senin bu tarla ve yemek ve kışlık hazırlıkları filan en güzeliiii blogundaaaa, en çok onların fotisini çek hehehe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa benim böcülerimi sevmiyor musun sen? kaprissiz modellerim benim. Biri hazırlasa sunum işini bol bol çekerim aslında şu yemek işini. Hep yap hem çek kasıyor ben de:(((

      Sil
    2. tımams böcek tava filan da yap çek başkasına yaptır çek veya :)

      Sil
  2. Yapılışını bilmiyorum lakin yemesine bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sağlıklı şeyleri sevmeyenlerdenim. Bir tek otlar falan işte. Çorba olarak mercimeği keyifli yerim bir tek.

      Sil
  3. Daha evde bir torba İstanbul'dan gelen tarhanam var. Biber salçası bulamadım biber salçası koyarım hep çorbaya.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder