Yaz halleri


Yaz, hava fena sıcak, rüzgarı ara ki bulasın...Hafta sonu klasiğimiz tarla. Domatesler var sulanaca, küçük, bu yıl dikilen ağaçlar. Sıcakta zor oluyor. En büyük yardımcılarımız çocuklar bazen isyanlarda. Ama onlarsız zor işler. Suyu pompa ile basıyoruz. Pompa güneş enerjisinin sağladığı enerji ile çalışıyor o da öğle saatlerinde en verimli oluyor. Aslında aküler var ama en son alınan dışında diğerleri tırt çıktı. Satıcılar da ilgilenmiş gibi yaptı ama düzelmedi akülerdeki sıkıntı.
O yüzden sulama genelde sıcakta oluyor bizde..

domateslerde ürün bol ama kiminde şu aşağıdaki hastalık. Ziraatçi kalsiyum eksikliği dedi. Bir ttanıdık (bu işle uğraşan) az su dedi. Artık sıkıntı neyse o kadar uğraş can sıkıcı bu görüntü.



Hep iş olmaz serinlemek lazım. Yeni keşfimiz Deliklikoy. Burada bir delik var nette görmüştüm fotoğrafını "gidelim" dedim. Gittim önce deliği bulamadık, bulduğumuzda öğle sıcağı "cık bu havada çekim olmaz" dedim ben. Cuma akşam yeniden gittik. Ki sakince çadır kuracağız. Nasıl kalabalık. Deliğin olduğu tarafta değil yine ilk gidilen tarafa kurduk çadırı. Deniz balık tutma eyleminde bulundu ben yıldız pozlama. Eh akşama balık yiyemedik:)) Ama kalabalık fenaydı onca ışıkta ben de çok randımanlı çekim yapamadım. Delikli kayayı yine çekmedik.

Yeniden gidelim. Özellikle eylül, ekim gibi gitmeli. Su buz gibi o zamanlar daha güzel olur.


Ahan da bizim çadır...

Yorumlar

  1. Hay allah, domateslere üzüldüm Saadet... İnşallah hepsinde olmaz bu hastalık...

    Denize bayıldım yalnız ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Bir çözümü vardır araştırıp bulacağız artık. Tarım zor öğreneceğiz:)))

      Sil
  2. Domatesler için üzüldüm doğrusu, yazık olmuş mahsüle... ama çadırı güzel yere kurmuşsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koy muhteşemdi. Kalabalık işte. Eylül-ekim gibi gitmeli oralara. Corona yasakları olmazsa gideriz.

      Sil
  3. domates mahsulü iyiymiş ama hastalık geçer umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeriler iyi aslında. Diğerleri için de araştırıp bulacağız sıkıntıyı.

      Sil
  4. ah ah ne kadar zor hayat de mi yaaa :) maşallah maşallah nazar değmesin. sulama ve domateslerin çözümü bulunur yaaa :) delikliköy nerdeee yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışıyoruz azıcık denize girmeyelim mi. Hep beni atsalar denize kalırım o kadar severim. Ama işte alıp kara sinekli sıcak tarlada çalıştırıyorlar:(((

      Deliklikoy Alaçatı'da. Henüz tesis kıskacına girmemiş, halkın parasız denize girebildiği bir yer.

      Sil
  5. ben de minik bir domates fidesi dikmiştim balkonuma annem vermişti ama kurudu yaaa çok üzüldüüm. delik nasıl yani suda oluşan bir delik mi akıntıdan dolayııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin saksıdaki fideleri de kurumuş. Ziraatçi toprak hastadır kükürtle biraz harmanla demiş. Yok bir taş var delik şeklinde. Eh adını ver çekme:((( Benimki de iş. Bir sonraki gidişe çekeyim kesin.

      Sil

Yorum Gönder