Tarladan


Geçen hafta sınav nedeniyle  gitmemiştik ama bu hafta sonu yine tarlacıydık. Hoş cumartesi sabahı önce denize gidip şöyle doyasıya bir yüzdük. Bu yıl ilk girişim olmasa da hep kısacık gir çıklar beni kesmemişti. Bu hafta pek keyif aldım. O tuzlu serin sulardan tarlanın kavurucu sıcağına gitmek pek iç açıcı değildi malesef.
Bir de bu yıl aşırı  bir kara sinek sorunumuz var. Su tuzağı hazırladım (işe yarıyor ama sinekler neden bilmem hiç azalmadı) Bu hafta yapştırıcı bant aldık bakalım ne kadar işe yarar. Açık alanda cidden sıkıntılı bir durum. Niye bu kadar arttılar orası da ayrı bir muamma...



Bu da lezzetli bir cins armut. Aslında yan tarlada. Ama oranın sahibi yok ya da ilgilenmiyor. Eski yabani armut aşılanmış. Artık kim yaptıysa teşekkürler. Böyle evin çatısından topluyoruz. Arılar da epey besleniyor. Bol bol yedik, dağıttık, reçel yaptık.


 Ve domateslerimiz. Tarlada haftalardır bizi en çok oyalayan işlerden biri. Epey bir diktik bakalım. Satın aldığımız fidelerde bir hastalık var. Diplerde çürümeler oldu. Geçen hafta benzer durumu okumuştum bir haberde. Artık bu tohumlara ne katıyorlarsa. Bizim kendi fidelerimizde yok. Ama geç olduğu için satın almıştık. Seneye daha erken uğraşıp tümünü kendi fidemizden yapsak iyi olacak.


Yorumlar

  1. her şey için kendi fide ve tohumunuzu kullansanız daha iyi bence de :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ama bu yıl olmadı nedens. İkinci kez yeniden yaptıklarımız büyüdü. Onlar gecikince hazır fide almıştık.

      Sil
  2. herşeyi çok güzel yaa valla ne güzel hayat oh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel güzel çalışmak olmasa bu sıcakta. Valla zor oluyor.

      Sil
  3. Teyzemlerin de domateslerinin köklerinden kurumuş.. Pandemi dolayısıyla köye geç gittiklerinden fide almışlardı onlar da....

    Ben de bu sene domates ekmiştim çekirdekten balkonuma, azıcık yeşerir gibi oldu kurudu. Beceremedim...
    Seneye tekrar deneyeceğim ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin domatesler de kurumuş hep. Sanki bir hastalık var fidelerde. Bizim genelde ürün iyi gibi. Bakalım kızarma aşamasında nasıl olacak.

      Pazardan aldığın pembe domateslerden çekirdek ayır onlardan fide dene seneye. Peçete içinde saklayabilirsin çekirdekleri.

      Sil
  4. Bol bereketli olsun mahsülleriniz Saadet, ama sıcak altında çalışmak tam bir migren sebebi. Allah kolaylık versin:)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel afiyetle yiyinbizim fırtınalardan elmalar erikler olmadan döküldü armut ağacları da kırıldı .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder