Mantı yapmaca


Birkaç hafta oluyor aslında bu mantı olayı olalı. Tembel ben anca ekliyorum buralara. Tahmin edebileceğiniz gibi mantı benim elimden çıkma değil. Hiç denemedim, niyetlenmedim bile. Tamam güzel bir yemek de deymez bu zahmete.

Neyse Devrim'in ablası yapar mantıyı. Deniz'le birlikte Urla'ya gittiğimiz bir hafta sonu yaptılar. Kocaman ellerine de ne yakışıyor oklava. Fotoğrafları var eskiden. Yumuk yumuk parmaklarla sarma sarma girişimlerinden.

Tarif derseniz o bende yok. Sormadım hamurunu ya bir numarası yoktu ssanırım. Un, su, tuz. Sertçe bir hamurdu. Böyle açıp açıp kesme işlemi falan. Hatta Ada bile yardım etti kapatmaya, yetiştiremedim ben.




Yorumlar

  1. of of urla mantı deniz güneş valla oh keyif de sanaaaa :) yingiiiii mandı var mıııı bastırma var mıııı :) istanbuldaki mantıcı yenge sohbeti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi:))) Şaka bir tarafa şanslı olduğunu düşünüyorum ben de. Hele şu eve kapatılma döneminde tarlada çalışmak için bile olsa nefes aldık, güneş gördük hep. İzmir gibi bir yerde yaşıyoruz.

      Sil
  2. Biz de ailece yaparız çünkü mantı kalabalıkla güzel yenir ve yapılır. Hamurunda yumurta da var.Annem yapar,hep beraber kapatmasını yaparız. bende hiç denemedim. Aklımda ama deniycem bir gün.
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusundur. dediğim gibi hamuruna bakmadım yaparken hiç. Sormamışım da. Netten bakıp yazmak istemedim belki kişiden kişiye değişiyordur. Ben yufka olayını beceremedim. Uğraşsam olur belki ya istemedim. Görev kalır üstüme bunun baklavaya kadar yolu var:))))

      Sil
  3. Çocuklar hamarat maşallah, mutfağa ilgi duymaları çok hoş:)Ben de hiç yapmadım ama zaten otuzuma kadar yemediğim için pek de ihtiyaç duymadım. Çok kalorili yahu:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder