Dark



Bu aralar dizici oldum. Ama televizyona takılmıyorum hala. Orası rezerve. Ya Devrim zaplama yapıyor (hayatta en sinir olduğum şeylerden biri) ya da Deniz house izliyor. Bana pk düşmüyor yani. Ben de bilgisayarımın başında single takılıyorum. Kafama göre seçip izliyorum.

Dark'ı geçen hafta bitirdim. Sıkı dizi. Zor, heyecanlı, merak uyandıran, çekimleri, oyuncu seçimi ile süper bir yapım. Hoş ben izlemeyebaşlamadan nette araştırmadım ama çok müdavimi varmış hatta Netflix yasaklanması gündeme gelince konu bile oldu.



Dizi, Almanya'nın Widden kasabasında kaybolan bir çocuk ile başlıyor. O bulunmadan ikinci çocuk kayboluyor. Sonra ikinci kayıp çocuğun 33 öncesine gittiğine şahit oluyoruz.

Dizi ilerledikçe 33 yıllık döngüler artıyor. Geleceğe ya da geçmişe. Bir karakter oluyor sana 3 tane!!! Kaçınılmaz olarak kafa karışıklıkları da başlıyor. Kim kimdi? Kimin eli kimin cebinde? Şimdi bu kadın bunun annesi, bunun kızı mı? Bir dolu soru. Bir kısmını seyrederken çözdüm, çoğunu boş geçtim.

3 sezon boyunca değişmeyen şeyler de vardı. Sarı yağmurluk hep oradaydı, Ulrich hep aldatan kocaydı, Jonas saftı azıcık, Hannah hep yuva yıkan kadındı.


Son iki bölümde kafa karışıklıkları giderilmiş ya yine de sorular kalıyor akıldı. Yalnız 3 sezon boyunca bu kadar karışık bir konuyu iyi kotarmış adamlar. Oyuncuları seçerken yaşlı-genç karakterlerin benzerlikleri, atmosfer, konuyu ayakta tutma...


Yorumlar

  1. Ben izlemedim ama eşim bitirdi tüm sezonları. Meral Akşener'in attığı tivitle daha meşhur oldu sanırım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben o twitten önce başlamıştım ama.

      Sil
  2. Oytun bu diziyi beynim yandı diye diye izledi, hala bitirmedi sanırım... O beynim yandı dedikçe ben gerilip izlemedim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Deniz'e dedim izle seversin diye. Ada pek takılmıyor bu ara bize. Beynim yansa da sevdim ben. En fazla anlamam dedim.

      Sil
  3. severek izlediğim bir dizi oldu dark.

    YanıtlaSil
  4. ben diziyi çok beğendim özellikle de ilk defa bir dizinin sonunu gayet tatmin edici buldum hele de bu karışık konuya göre..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu tarz dizilerde son saçmalıyor genelde. Toparlayamıyorlar. Burada iyi toparlamışlar.

      Sil
  5. dark sevdiysen madem blackspot da izleeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepedeki Ev'e başladım şimdi.

      Sil
    2. oooo o zaman sen korku da seviyon. tepedeki ev de güzel tabii. bi de marianne var böyle korku :)

      Sil
    3. Gerilim en sevdiğim türdür aslında. Çocukluktan beri korku-gerilim baş köşede olmuştur. Ama ne o zamanlar ne de şimdi ev halkı hiç bana katılmadı hep tek izleşimidir korku filmlerini....

      Sil
  6. ben izlemedim ama adını sık duymaya başladım. Meraktan izleyeceğim sanırım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder