Balloon





Balloon yaşanmış bir hikayeten yola çıkılarak çekilmiş nefis bir film. Filmde Doğu Almanya'dan Batı Almanya'ya kaçmaya çalışan 2 ailenin gerilim dolu macerasını izliyoruz. 

Aileler bunun için bir balon hazırlayıp kaçmaya karar verir. Ancak biri vazgeçer. Diğer aile yine de kaçma girişiminde bulunmasına karşın sınıra çok az kala balon düşer. Haliyla balon askerler tarafından bulunur ve bir insan avı başlar.

Arandıklarını farkeden aileler daha hızlı ama iz bırakmadan yeni bir balon hazırlamaya başlar.






Sıkıyönetimin baskısı, hainleri aramak için tüm imkanların zorlanması ve ailelerin kaçmak için çabası. Keyifli, heyecanlı bir gerilim koymuş ortaya.

Koca hafta yayın ekleme bir filmle geçiştir gibi oldu ya. Bu aralar yine yoğunluk var. 2 haftadır tarladan topladığımız domateslerle şişe domatesi kaynatıyorum, mevsim meyvelerinden reçel yapımı, dolmalık patlıcan kurutmaya başladım. İncirler oluyor reçel-pestil başlar. Bir de aşırı sıcaklar. Dışarıda çalışmak zorunda olanlara kolaylık dilerim. İşleri çok zor. Sabahları 6 gibi yürüyüşe çıkıyorum o saatte bile sıcak etkili oluyor.




Yorumlar

  1. filmi not aldım bakacağım, kışlık hazırlıkları içinde kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. maşallah maşallah kolay gelsin, üzüm reçeli de yaaap :) balon iyi konuymuş izlicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüm reçelini pek sevmediler. Üzümü öyle yemeyi tercih ediyor evin erkekleri. Benim reçelle aram yoktur. Fazla tatlı.

      Sil
  3. Kaçmak için balon ilginçmiş, izlemek isterim ben de:) Havalar cidden ne sıcak ya, nefes alınmıyor gündüzleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir yol ama kaçanlardan biri terzi olunca. Bir de toplu kumaş alamıyorlar falan.

      Sil
  4. Hayattan vazgeçmemek ve yeniden balon yapmaya çalışmak. İşte bu güzel olan.

    YanıtlaSil
  5. İnsan avı evet itici, acı, rahatsız edici. Amabir yerde yapılan oydu. Çünkü yakalandıkları an ya vurulacaklar ya da sorgusuz hapse atılacaklardı. Suçları ülkeden çıkmaya çalışmak...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder