Corona zamanı ilk fotoğraf çekim etkinliği


Corona geldi dışarı çıkmalar kısıtlandı. Tarla dışında fotoğraf çekimi yapmıyordum aylardır. Uğur böceklerine bile "cık" yapar hale geldim. Fena halde çekim canım çekiyordu oldu niyayet.

Daha önce kursuna gittiğim hocamız ilk olarak geçen hafta salı günü Balıklıova tarafında uzun pozlama etkinliği yaptı. Hafta içi ve uzak olunca gidemedim. Pazar günü Seferihisar Azmak etkinliğine balıklama atladım ama. Kendi araçlarımızla gidiliyordu. Tarladan uygun saatte çıkıp gittik. Hadi önce yüzelim dedik ya denizini sevmedik. Hoş ben çekerken Devrim ve Deniz kayalıklardan girdiler ve oraları güzel dediler. (Bu arada Ada üniversite sınavına girecek, dershanesi başladı. Bizimle gelmiyor o yüzden)

Önce uzun pozlama denemeleri. Kayalıklarda hoş kareler çıkabiliyor. Bulut yoktu malesef. Pek etkil olamadı.

Hava kararmaya başlayınca da steel wool çalışması yapıldı. Bunu çok seviyorum. Gayet de güzel çekimler yaptım.



Çekim yapmayan kişi olarak model Devrim oldu. Ateşi çeviren Bahadır hoca haliyle görünmüyor.


Bu balık deseni son kalan hocanın öylesine çevirdiği bir iş. Çevirmeye başlayınca denklanşöre bastım sonuç süper. İş bitti diye kimse çekmedi sanırım hiç paylaşan olmadı.




Yorumlar

  1. süper resimler bunlar :-))

    YanıtlaSil
  2. Harika fotoğraflar. Anladığım konular değil ama bana profesyonelce bir iş gibi geldi. Sergi açtınız mı bilmiyorum, hepsi sergilik çünkü:)
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. kendimi profesyonel görmüyorum, öğrenmenin sonu yok çünkü. Malesef sergim yok ya da bir sergide olamadım. İlk gittiğim kursu 3 ay sonra bırakmıştım sergi olayı kaçırdım, bu yıl vardı corona nedeniyle iptal oldu.

      Sil
  3. hepsi güzeeel ama oraya gitmiş olmanız daha da güzeeeel oh valla deniz gibi var mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, deniz gibisi yok. Kokusu havası bile güzel. Hep derim ya ne olursa olun denizsiz bir memlekette yaşamayayım ben.

      Sil
  4. Teşekkür ederim. Bulut fotoğraf çekerken büyük nimet. Bazene vden bakıyorum gökyüzüne "şimdi sahil kenarında olmak vardı" diye içim gidiyor. Şans işi...

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel çekmissin. Bizde yine hortladı vakalar 🙄

    YanıtlaSil

Yorum Gönder